A NASA választása Elon Musk vállalatára, a SpaceX-re esett, hogy megépítse a következő generációs űrhajót – írja a 444.hu.

A NASA újra embert küld a Holdra – Elon Musk cége építi hozzá az űrhajót

Fotó: Pexels

A NASA 1972 után most először újra azt tervezi, hogy embert küld a Holdra. Ezzel a céljuk részben egy későbbi Marsraszállás előkészítése. Ehhez a szerződés értelmében a SpaceX fogja legyártani a holdraszállásra alkalmas járművet a 2,9 milliárd dolláros beruházás keretein belül – tudta meg a 444.hu.

Jelenleg Musk vállalata az egyetlen, amely képes amerikai földről asztronautákat kilőni a világűrbe. A NASA döntése, hogy egy magánvállalatra bízza a feladatot, mégis meglepő. Mindig is magáncégekkel működtek együtt, de az a bevett szokás, hogy egyszerre több alvállalkozót vonnak be, versenyeztetik őket, hogy több alternatíva álljon a rendelkezésükre. 

A NASA ígérete szerint az Artemis-programnak köszönhetően először fog nő, illetve nem fehér ember a Hold felszínére jutni. A Trump-kormány még 2024-es landolást szeretett volna, de a költségvetés megvágása miatt ez csúszni fog. 

Forrás: 444.hu

Fotó: Pexels

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.