Az egyik félnek egységet, míg a másiknak megosztottságot jelenthet a mostani tűzszünet az elmúlt évek legsúlyosabb fegyveres konfliktusa után. 

Az „Egység intifádája” – máris így nevezik a palesztinok a múlt pénteki tűzszünettel 11 nap után lezárult legújabb izraeli–gázai háborús konfliktust. Utalva a két korábbi – 1987-ben és 2000-ben kezdődött – palesztin felkelésre, azaz intifádára – írja a HVG.hu. 

Mi várható az Izrael és a Hamász között született tűzszünet után?

Fotó: THOMAS COEX / AFP

Az eddigi két intifáda évekig tartott, de egyelőre nem lehet harmadikról beszélni, a főként amerikai és egyiptomi közvetítéssel kicsikart tűzszünet tartóssá tételéről továbbra is folynak az egyeztetések. Nem jó jel, hogy a harcok beszüntetésének körülményeit eltérően értelmezik a felek.

Izrael azt állítja, hogy feltételek nélkül egyeztek meg, a Hamász viszont úgy véli, Izrael megígérte, nem tesz provokatív lépéseket

A helyzetet a HVG.hu cikke taglalja részletesen. 

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
Addig amíg a zsidó államot nem lesz aki kordában tartsa nem fognak megszűnni a konfliktusok.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ...és persze hogyha csak az időd megengedi vess egy röpke pillantást a 46-os izráel magalkítási térképre és hasonlítsd össze a maival...
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Jó volna, ha békén hagynál, arról beszéltél, hogy "mitől lenne a zsidóknak több joga ott élni mint bárkinek..."

Arra válaszoltam a link-kel.

Az egész történetet és még a tőled jövő újabb kérdéseket nézd meg a böngésződ segítségével.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ...hagyjalak békén ?...a feledékenység a korral jár :)..de itt szencsére az írott szöveg sorban időszerűen megmarad, és bizonyítja ki kezdte ...a békételenséget :)
...a mit pedig ide belinkeltél az nem bizonyít semmit ...és tulajdonképpen kérdésem sincs ebben az ügyben hozzád mert amint látom még annyira sem vagy a témában tájékozoztt mint én...csak beszélgettünk és próbáltalak ráiránuítani, hogy az emberi jog, a léthez, az élettérhez, a szülőföldhöz és sokminden máshoz való jog amiért te is sokmás témánál is kiáltál itt is ugyanaz és ugyanolyan egyforma zsidó nemzsidóra egyaránt...tehát a zsidó terjeszkedés az oka a konfliktusnak és ahogy látszik ez náluk már lételem mert a történelem során mindig is azért kellett szedjék a sátorfájukat mert nem tudtak senkivel kijönni.
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Utolsó válaszom hozzád: ne szólj hozzám.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: :)...ezt a vitát is te kezdted kiscsibe !...amúgy pá, mert tényleg nincs értelme az egésznek.
Csizmás Kond
@Shikari: ...egyszer csak elfogy a pénzük...és ismét a szerencsétlenebbje fogja meginni a levét...amit már a történelem sokadszor bebizonyított.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.