Az egyik félnek egységet, míg a másiknak megosztottságot jelenthet a mostani tűzszünet az elmúlt évek legsúlyosabb fegyveres konfliktusa után. 

Az „Egység intifádája” – máris így nevezik a palesztinok a múlt pénteki tűzszünettel 11 nap után lezárult legújabb izraeli–gázai háborús konfliktust. Utalva a két korábbi – 1987-ben és 2000-ben kezdődött – palesztin felkelésre, azaz intifádára – írja a HVG.hu. 

Mi várható az Izrael és a Hamász között született tűzszünet után?

Fotó: THOMAS COEX / AFP

Az eddigi két intifáda évekig tartott, de egyelőre nem lehet harmadikról beszélni, a főként amerikai és egyiptomi közvetítéssel kicsikart tűzszünet tartóssá tételéről továbbra is folynak az egyeztetések. Nem jó jel, hogy a harcok beszüntetésének körülményeit eltérően értelmezik a felek.

Izrael azt állítja, hogy feltételek nélkül egyeztek meg, a Hamász viszont úgy véli, Izrael megígérte, nem tesz provokatív lépéseket

A helyzetet a HVG.hu cikke taglalja részletesen. 

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
Addig amíg a zsidó államot nem lesz aki kordában tartsa nem fognak megszűnni a konfliktusok.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
Addig amíg a zsidó államot nem lesz aki kordában tartsa nem fognak megszűnni a konfliktusok.
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Ne zavarjon, hogy mindig a palesztin Hamasz a kezdeményező az ilyen eseményeknél.

Talán őket kellene "kordában tartani".
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ..hát persze :)...ott mindig az a hibás aki visszaüt.
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Nem a palesztinok ütöttek vissza, ezért ők a hibásak. Ők a kezdeményezők. Hova figyelsz, mit olvasol?
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: Rózsika, ez a játszma nem ma kezdődött...és a mikor kezdődött akkor úgy történt hogy a zsidók egy égből kapott ígéret szerint elfoglalták kánaán földjét...
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Már az "égből kapott" sem úgy van, jogosan kerültek oda.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: Mindenki jogosan került odas csak van aki jogtalanabbúl viselkedik. Ott a palesztinnak is ugyanannyi joga van mint a zsidónak...és ezt csak az tagadja aki valamilyen hasznot húz az egész szarságból.
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Nem jól tudod, befejezhetjük.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ...persze hogy befejezhetjük de amint látszi te a kétszvas mondataiddal még annyit sem tudsz produkálni...magyarázd el mitől lenne a zsidóknak több joga ott élni mint bárkinek...felfigyeltél bárkinek.
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Én nem itt lógok egész nap, kevés időm van olvasni, nem érek rá egy témánál "beszélgetni".
A téma több időt és idézetet kívánna.

Először olvasd el az alábbit:

hu.wikipedia.org/wiki/Balfour-nyilatkozat_(1917)
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ...mindenki ott lóg ahol akar, az idő pedig mindenkinek egyforma csak nem egyformán használja ki mindenki. H
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ...mindenki ott lóg ahol akar, az idő pedig mindenkinek egyforma csak nem egyformán használja ki mindenki. Ha nem akarsz valamiről tárgyalni akkor nem mássz bele, ne véleményezd és senki nem fog sem kérni sem kötelezni még elvárni sem hogy hozzászólj, de ha van véleményed és beleszólsz akkor illik válaszolni és alátámasztani amit állítasz.
Ami meg az izráeli konfliktust illeti ott nem idézetek meg angol- cionizta megállapodások a perdöntő megoldások, azok csak a két fél dolgai, hanem azok a mindenekfelett álló emberi jogok amelyek be nem tartását nem pártolni kéne hanem kötelezni a betartást. Amikor a magyar jogállamért naponta politikai cirkuszokat hoznak össze holott a két jogállamiságban történt események még egyugyanazon lapon sem említhetők addig a szidók gyilkolászásaira ez egész világ hátat fordít és hallgatolagosan beleegyezik hogy az arab a terroristák kiiktatása kapcsán gyerekeket és más embereket öldössenek.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ...és persze hogyha csak az időd megengedi vess egy röpke pillantást a 46-os izráel magalkítási térképre és hasonlítsd össze a maival...
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Jó volna, ha békén hagynál, arról beszéltél, hogy "mitől lenne a zsidóknak több joga ott élni mint bárkinek..."

Arra válaszoltam a link-kel.

Az egész történetet és még a tőled jövő újabb kérdéseket nézd meg a böngésződ segítségével.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ...hagyjalak békén ?...a feledékenység a korral jár :)..de itt szencsére az írott szöveg sorban időszerűen megmarad, és bizonyítja ki kezdte ...a békételenséget :)
...a mit pedig ide belinkeltél az nem bizonyít semmit ...és tulajdonképpen kérdésem sincs ebben az ügyben hozzád mert amint látom még annyira sem vagy a témában tájékozoztt mint én...csak beszélgettünk és próbáltalak ráiránuítani, hogy az emberi jog, a léthez, az élettérhez, a szülőföldhöz és sokminden máshoz való jog amiért te is sokmás témánál is kiáltál itt is ugyanaz és ugyanolyan egyforma zsidó nemzsidóra egyaránt...tehát a zsidó terjeszkedés az oka a konfliktusnak és ahogy látszik ez náluk már lételem mert a történelem során mindig is azért kellett szedjék a sátorfájukat mert nem tudtak senkivel kijönni.
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Utolsó válaszom hozzád: ne szólj hozzám.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: :)...ezt a vitát is te kezdted kiscsibe !...amúgy pá, mert tényleg nincs értelme az egésznek.
Csizmás Kond
@Shikari: ...egyszer csak elfogy a pénzük...és ismét a szerencsétlenebbje fogja meginni a levét...amit már a történelem sokadszor bebizonyított.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.