Szerencsére a pár mindkét tagja jól van.

A szlovákiai magyar portál, a parameter.sk az aktuality.sk nyomán számolt be arról, hogy szombat délután a helyi- és légimentők két magyar turista segítségére siettek, akik a Magas-Tátrában a Lomnický-gerinc (Lomnici-gerinc) alatt akadtak el, és nem tudták folytatni az útjukat. A Hegyi Mentőszolgálat (HZS) tájékoztatása szerint helikopter segítségével sérülés nélkül szállították el őket Starý Smokovecre (Ótátrafüred), ahonnan tovább folytatták útjukat.

Magyar turisták kerültek bajba a Magas-Tátrában, mentőhelikopter ment értük

Obszervatórium a Kő-pataki-tónál, a háttérben a Lomnici-csúcs

Fotó: Illusztráció/wikipedia CC BY-SA 3.0/Kristo

A pár felvonóval ment a Lomnici-súcsra, majd onnan a Lomnici-gerincen haladtak tovább, ahonnan aztán a Kis-Tarpataki-völgy (Malá Studená dolina) oldalán lévő vízeséshez mentek. A cikk szerint a 35 éves férfi és a 26 éves nő a szükséges felszerelés nélkül tovább ereszkedett lefelé, amíg el nem érték a meredek küszöböt, ahonnan már nem tudták tovább folytatni az útjukat – ekkor kértek segítséget.

A légimentők két hegyimentővel a fedélzeten indultak a segítségükre, majd, mivel nem sérültek meg, így orvosi ellátást sem igényeltek, egyedül indultak tovább Ótátrafüredről. 

Forrás: parameter.sk

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.