A tervek szerint csütörtökön találkoznak egymással – adta hírül az MTI.

Törökországban fog tárgyalni az orosz és az ukrán külügyminiszter Fotó: MTI/AP/Orosz külügyminisztérium sajtószolgálata

Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő hétfőn Moszkvában mondta el: a találkozóról Vlagyimir Putyin orosz és Recep Tayyip Erdogan török elnök vasárnapi telefonos megbeszélése során született megállapodás. A megállapodásról Mevlüt Cavusoglu, a török diplomácia vezetője tett elsőként említést.

Lavrov és Kuleba különtalálkozójára egy antalyai diplomáciai fórum biztosít lehetőséget.

Hétfőn Fehéroroszországban a tervek szerint megtartják az orosz-ukrán tárgyalások harmadik fordulóját. A Rosszija 24 orosz hírtelevízió szerint mind Moszkva, mind Kijev küldöttsége megérkezett a találkozó helyszínére a Belovezsszakaja Puscsa nemzeti parkban.

Vlagyimir Megyinszkij, orosz elnöki tanácsadó, az orosz delegáció vezetője kijelentette, hogy ismét megpróbál megállapodni az ukrán féllel az ostromlott ukrán városokból létesítendő humanitárius folyosók működtetéséről.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője kijelentette, hogy Moszkva az orosz offenzívát „bármikor” leállíthatja, ha Kijev teljesíti a feltételeit. Ezek között sorolta fel annak alkotmányba foglalását, hogy Ukrajna nem lesz katonai szövetségek tagja, valamint a 2014-ben elcsatolt Krím-félsziget Oroszországhoz tartozásának, valamint a Donyec-medence két szakadár „köztársasága” függetlenségének elismerését.

Forrás: MTI
Fotó: MTI/AP/Orosz külügyminisztérium sajtószolgálata

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro
Ne sértsétek már meg a Nemzethy Nagy HUN-t. Törökországban ? Akkor hiába csúszott mászott a nagy Békehozó Utcai Harcos Putyinja asztalánál. Fő-háborító skandalum ! Több Tiszteletet Farhátisztánnak ! Tulajdonképpen mit képzelnek ezek magukról. Béééékemenetet rájuk izibe ! Molinóra velük !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.