Gabrielius Landsbergis sürgeti az EU-t, hogy vezessen be embargót az orosz energiaexportra.

Litván külügyminiszter: „Nem fizethetünk az ukránok vérével az orosz olajért és gázért”Fotó: Louisa GOULIAMAKI / AFP

A BBC beszámolója szerint Gabrielius Landsbergis litván külügyminiszter Antony Blinken amerikai külügyminiszterrel tartott találkozót Vilniusban. A litván politikus itt éles véleményt fejtett ki:

Nem fizethetünk az ukránok vérével az orosz olajért és gázért.

Hozzátette: „Az általunk importált energiaforrásokból finanszírozzák az orosz katonai műveleteket” – szemlézi a találkozót a telex.hu.

Eközben Mario Draghi olasz miniszterelnök Brüsszelben találkozik Ursula von der Leyen bizottsági elnökkel, hogy megvitassák, mit lehetne tenni Olaszország jelenlegi energiaellátásának diverzifikálása érdekében, jelenleg ugyanis nagyon erős az oroszfüggőségük. Németország hasonló cipőben jár – azaz: ezt a két EU-tagállamot különösen súlyosan érintené egy esetleges importkorlátozás.

A magyar kormány ellenkező álláspontot képviselt eddig: Orbán Viktor a „stratégiai nyugalom” hívószó alatt egyebek mellett amellett áll ki, hogy energetika terén ne bolygassa az EU az oroszokkal való együttműködést, mert annak megfizetjük az árát.

Forrás telex.hu
Fotó: Louisa GOULIAMAKI / AFP

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Németh István
Ezt a Litván miniszter úr nyugodtan mondja az ukrán vezetés szemébe! A barom állatja megtanulhatta volna, hogy mindenért fizetni kell semmi nincs ingyen! De azt is tudnia kell, hogy nem mások farkával kell verni a csalánt! Eladósítani ukrajnát nyugatfele, kinyalni a biden pojáca seggét, kiszolgáltatni az ukrán területet és értékeit >> veszélybe sodorni az orosz biztonságot (katonai támaszpontok kiépítésével) Ez a Litván miniszter az usa-Eu moslékok seggnyalója, ráadásul hülye is mint a segg! Biztos jó kis suskát kap a dumájáért! Aljas gazember!
Németh István
A LITVÁN barom fasznak >> nem kell gázt és olajat használni! Mindjárt nem lesz fizetési problema! Ha éheznek az ukránok, meg fáznak akkor adjál nekik jegesmedve hájat, fóka zsírt és olajat te barom állat! Az oroszok a sajátjaiknak majd adnak azt ami kell!
Hogyan lehet egy ilyen szemét, hülye alak miniszter!?
drrotf
Valaki tudja, hogy a litván külügyminiszter mondása miért nem Orbánnak jutott eszébe?Mert a litván butább de empatikusabb ember mint Orbán?Butább ember az aki nem mindent az érdekei szerint dönt el, ha a legalapvetőbb emberi jogokat részesíti előnyben , és átérzi egy másik ember vagy nemzet sérelmét, baját?
verőce21
Észtországban megkezdik az ukrán menekültgyerekek ingyenes észtnyelv oktatását az igénylőknek...! Ezzel felkészítve a maradni készülőket a szeptemberi iskolakezdésre, észt iskolákban...!
Namely
@drrotf: Ha tiltakozni szeretnél, akkor mától zárd el otthon a fűtést, ne használd a konyhában a gázt, kapcsold le a villanyt, ne tankolj a kocsidba, járj gyalog, vagy bicajjal.
Továbbá ne fogyassz olyan termékeket (tej, kenyér, stb, szinte minden, amit az orosz energia felhasználásával készítettek , juttattak el hozzád).
Amíg nem teszed meg, olyan vagy, mint az iphone-nal a kezükben a szegénység ellen tüntető tinilányok.
Mert oly' könnyű ilyen szépeket mondani, miközben a seggedet az orosz energia segíti.
ómió
Akkor, fizessetek dollárral, de ötször annyit!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.