A törökországi földrengés után szívszaggató fotó látott napvilágot. A képen Mesut Hancer a roncsok alatt rekedt halott lánya kezét fogja.

Szívszorító fotó járta be a világot – így készült a törökországi földrengés legmegrázóbb fotója 
Fotó: ADEM ALTAN / AFP

A törökországi földrengés ikonikus képévé vált az a fotó, amit Adem Altan készített. Hamar bejárta a sajtót az apáról és elhunyt lányáról készült kép, amely a földrengés epicentrumának közelében, Kahramanmarasban készült. 

Az Index szerint a kép kapcsán megannyi történet és találgatás látott napvilágot a megjelenése óta, most a képet elkészítő fotós mesélte el a természeti katasztrófa egyik jelképévé vált, mindenki retinájába beleégett fotó történetét.

A kép történetéről az azt készítő fotóriporter elmondta,

miután kiszúrta, hogy fotózzák, az édesapa kérte meg, hogy készítsen még képeket a halott lányáról és róla. 

Szívszorító fotó járta be a világot – így készült a törökországi földrengés legmegrázóbb fotója
Fotó: ADEM ALTAN / AFP

Adem Altan nem sokkal azután bukkant az összeomlott lakóparkra és a gyászoló édesapára, hogy február 7-én Ankarából a dél-törökországi Kahramanmaras városába utazott, hogy a Richter-skála szerinti 7,8-as erősségű, pusztító földrengés utóhatásait végigkísérje és dokumentálja.

A helyszínre érve egyből megakadt a szeme a rikító kabátjában egy helyben, a romokon ücsörgő édesapán. Amikor közelebb ért hozzá, akkor vette észre, hogy valakinek a kezét szorítja.

A férfit Mesut Hancernek hívják, a kéz amelyet szorított pedig a romok alatt holtan fekvő 15 éves lányáé, Irmaké volt, aki az ágyában halt meg, amikor a földrengés miatt összeomlott a lakóépület.

Adem Altan elmondta, hogy miután az édesapa észrevette hogy fotózza, nagy meglepetésére nem elüldözte, hanem megkérte, hogy folytassa a fényképek készítését.

Fényképezze le a gyerekemet  – kiáltotta nekem, és elengedte a lánya kezét, hogy látni lehessen a gyereket.

A fotós úgy tett, ahogy kérték, és miközben a könnyeivel küzdött folytatta a fotózást, ekkora a férfi ismét a lánya kezét fogta már.

Magamban arra gondoltam, hogy micsoda elviselhetetlen fájdalom lehet ez az édesapának. A szemem tele volt könnyel, és nehezen tudtam visszatartani a könnyeim a képek készítése közben. Kicsit vártam a képek elkészítése után, hogy hátha valaki kiszabadítja, és elviszi a lányt, de sajnos senki sem tette meg

– tette hozzá Altan.

Forrás: Index

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@KisTehen: Leírhatatlan fájdalom lehetett az édesapának. Megsirattam a képet. :-((((
lampa laz
Fájdalom amit szavakkal nem, csak könnyekkel lehet kifejezni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.