Közösségi oldalukon osztották meg a szomorú hír.

"Drága Ali, örökre emlékezni fogunk Rád!" – 38 órán keresztül küzdöttek az életéért Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat hősei
Fotó: Pixabay

Miután kimentettek a romok alól egy másfél éves gyermeket és annak nagypapáját, a 15 éves Ali életéért küzdöttek.

Beszámolójuk szerint a fiú és családja egy 5 emeletes épület harmadik emeleti lakásában lakott. A ház összedőlésének a pillanatában már a lépcsőházban voltak, így az egész család 2-3 négyzetméteren helyezkedett el a végzetes pillanatban.

A katasztrófa után 32 órával találtuk meg a családot egy igazán méltatlan helyzetben. Egymáson átesve, összeszorulva, egymásba akadva, födémek által összenyomva találtunk rájuk 6-7 méter mélyen. 3 még éltek.

- írták a bejegyzésben.

Megfeszített munkával lejutottunk hozzájuk, de ami ott fogadott minket arra nincsenek szavak

- tették hozzá.

Mint írják, a gyermek haldokló édesapja elzárta a testével az utat Alihoz és testvéréhez. Tudták, hogy rajta már nem tudnak segíteni, így kerülőutat kerestek, majd elérték a gyermeket, akinek időközben a testvére is meghalt. A negyedik rokonuk Alin feküdt, aki sérülései következtében azonnal meghallhatott.

Testével nyomta össze a gyermeket, míg az Ő testét pedig egy ajtó és több tonnányi súly nyomta. Ali teste a holttest fogságába került, míg lábai pedig egy áthidaló alá szorultak. Hosszú, 36 órás küzdelemmel 4 irányból próbáltuk menteni a gyermeket, akivel végig kommunikáltunk, hol nyugtattuk, hol viccelődtünk. Fogtuk a kezét, itattuk, bíztattuk, mert hittünk benne, hogy időben ki tudjuk menteni szorult helyzetből

A mentés során utolsó esélyként felmerült a fiú lábainak amputálása is. Konzultációra hívták a holland csapat orvosait is, de a szűk hely miatt úgy gondolták, nem lehet végrehajtani az amputációt.

Ali 38 óra közös küzdelem után örökre elaludt....Őt nem sikerült megmentenünk.

Törökországban pénteken 20 213-ra emelkedett a hétfői földrengés halálos áldozatainak a száma – közölte Fahrettin Koca török egészségügyi miniszter a dél-törökországi Hatayban található koordinációs központban.

Forrás: Facebook

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
@Horizont: 09.25: Rájuk valóban!
De, láttad Petinket, amikor elbúcsúztatta a csapatot Ferihegyről? Úgy sürgött-forgott, mintha az egész kizárólag kormányzati tevékenységgel és főleg anyagiakból sikerülne! Aztán mi lesz majd akkor, amikor ez a csapat hazajön!!! Már szinte látom, hogy a majdnem teljes kormány (államtitkárostól, polgármesterestől, stb) felvonul, szalagot vág és még el is hiszi, hogy minden dicsőség tőle ered és neki szól!
És ez lesz a dologban a büdös...
simmering73
Ésszel nem fogható fel ez az iszonyatos tragédia. Minden elismerésem a nemzetközi mentőcsapatoknak.
Baker
@KisTehen: Ne zavarjon meg a tény, hogy az a mi pénzünk..kakadu petike csak eloszthatja!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.