Ukrajna és Izrael támogatásának fokozása és az Egyesült Államok globális vezető szerepe mellett érvelt Joe Biden washingtoni idő szerint csütörtök este tartott rendkívüli tévébeszédében.

Joe Biden fokozná az ukrajnai és izraeli katonai támogatást

Az elnök fehér házi dolgozószobájából az amerikaiaknak szánt üzenetében azt hangoztatta, hogy a két katonai konfliktus látszólag az Egyesült Államoktól távol zajlik, de meghatározóak Amerika nemzetbiztonsága szempontjából. Megfogalmazása szerint a támogatás megadása a két ország számára "okos befektetés, amely jól megtérül Amerika biztonsága szempontjából a következő nemzedékeknek".

Az a történelmi tanulság, hogy amikor terroristák nem fizetik meg az általuk elkövetett terrorcselekmények, és diktátorok az általuk elkövetett erőszak árát, akkor még több káoszt, halált és pusztítást okoznak

- vélekedett Biden.

Joe Biden jelezte, hogy már pénteken sürgősséggel a kongresszushoz fordul pótlólagos költségvetési forrásokért, amelyekből a többi között Ukrajna és Izrael további támogatását fedezné.

Mint mondta, az Egyesült Államok vezető szerepe tartja össze a világot.

Az elnök kitért a kedden a gázai kórház közelében becsapódott rakéta eredetével kapcsolatos vitára, és kijelentette: nem Izraeli műve volt. Úgy fogalmazott, hogy "megtört szívvel fogadta palesztin életek tragikus elveszítését".

A várakozások szerint az elnök összesen 105 milliárd dollár jóváhagyását kéri majd a törvényhozástól, amelyből 60 milliárdot szánna Ukrajnának, 14 milliárdot pedig Izraelnek, valamint a keret várhatóan tartalmaz 10 milliárd dollárt humanitárius célokra, és 14 milliárdot az Egyesült Államok külső határain tapasztalható migrációs válság kezelésére.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ittott
kisfijjam. készülj inkább egy Tajvani konfliktusra. Kínának ki lehet használni a helyzetet. egy világválságból jobban jönne ki, mint Ámérika., és a liberális világ.
Csak Norisz és senki más
Az izraelit még értem, ott van 2-3 anyahajójuk! De Ukrajnában? Fekete-tengerre akar...
Csizmás Kond
Amerika és a világhatalmi vágya pontoson olyan mint ez a csetlő-botló félkegyelmű elnökük.
izéke
@KisTehen: a forint úgyis csak játékpénz vagy budipapir
jáger laszló
Gázai robbantás
1 teória
Nem rakéta támadás történt,hanem földi nagy erejű terrorista bombatámadás!!??
Mire alapozom!!??
Az épület kártyavárként omlott össze!!
Rakéta becsapódásnak semmi nyoma!!
Különben is 1 rakéta nem okoz ilyen drasztikus hatást!!
Kérem az LN véleményeket!!
Esetleges +erősítést!!
csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.