Gerhard Schröder, a volt német kancellár a Berliner Zeitungnak adott interjúban azt állítja, hogy már 2022 márciusában megegyezés született Oroszország és Ukrajna között a békefolyamatról, azonban végül kudarcba fulladtak a béketárgyalások – írta meg a Növekedés.hu.

Gerhard Schröder: "Ez a félelem, hogy az oroszok jönnek, abszurd"

Fotó: Wikipédia

Schröder szerint most a béketerv visszaállítása Franciaországtól és Németországtól függ.

A növekedés.hu szerint, az egykori német vezető úgy véli, hogy az ukrán konfliktus megoldása mindenekelőtt európai ügy, és nem csak az Egyesült Államoké. 

Szerintem végzetes hiba volt Putyin részéről a háború kirobbantása. Ugyanakkor számomra egyértelmű, hogy Oroszország fenyegetve érzi magát

- fűzte hozzá a 79 éves volt politikus, aki szerint nem fenyegeti Európát senki; "ez a félelem, hogy az oroszok jönnek, abszurd".

"Öt pont van. Először is, Ukrajna NATO-tagságáról való lemondás. Ukrajna úgysem tudja teljesíteni a feltételeket. Másodszor: a nyelvi probléma. Az ukrán parlament eltörölte a kétnyelvűséget. Ezt meg kell változtatni. Harmadszor: a Donbassz Ukrajna része marad. De Donbassznak nagyobb autonómiára van szüksége. Működő modell lenne a dél-tiroli modell. Negyedszer: Ukrajnának biztonsági garanciákra is szüksége van. Az ENSZ Biztonsági Tanácsának és Németországnak kellene ezeket a garanciákat biztosítani. Ötödször: Krím. Mióta orosz a Krím? A Krím több, mint egy földdarab Oroszország számára, a történelmük része"

- mondta Gerhard Schröder.

Az egykori német kancellár szerint a békefolyamat folytatásához Franciaország és Németország lépéseire van szükség, és ők azok, akik kezdeményezhetik a béketerv újraélesztését.

Forrás: novekedes.hu

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
"Usáéknak édesebb" a háború! Ők "osztják a demokráciát", akárcsak a tetvesbolsi idióta Brüsszel!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr. Proktor
@Maccska: Az ukrán lakosság csak mégjobban megutálta a ruszkikat!
Tudod kik a rusukik? Akiknek a sejhaját fényesíted a nyelveddel...
qunta
@Dr. Proktor: hát a kabar - kazár férgek biztosan, bár ők eddig is utálták a muszkát, a többi jó része orosz.
Dr. Proktor
@Őrnagy: Kihagytad Gyurcsányt, ő a fő felelős az orosz-ukrán konfliktusért, ami ugye csak egy korlátozott hadművelet és nem háború...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.