Orosz drónok támadást hajtottak végre Kijev ellen vasárnap hajnalban, állítják ukrán tisztviselők – írta meg a 24.hu.

Ma hajnalban dróntámadás érte Kijevet

Fotó: Pixabay

Szerhij Popko, a kijevi katonai közigazgatás vezetője, elmondta, hogy a drónok által okozott törmelék tüzet okozott egy lakóépületben, de a tüzet sikerült eloltani. A város illetékesei három kerületet neveztek meg, amelyek érintettek voltak a támadásban, mindegyik a városközpontban vagy annak közelében található.

Azonban a jelentések szerint Kijev légvédelmi rendszere hatékonyan védekezett a drónok és rakéták ellen.

A 24.hu szerint Popko elmondta, hogy mintegy 20 iráni gyártmányú Shahed drónt lőttek le vasárnap, amelyek csoportosan repültek Kijev felett különböző irányokból. A legtöbb törmelék nyílt terepre hullott, de néhány jármű és egy trolibuszkábel is sérült a támadás következtében.

Szerencsére nincs hír áldozatokról, de a fővárosban legalább 10 robbanás hangját lehetett hallani, miközben légiriadó-szirénák riasztották a lakosokat a menedéket keresésére.

Ez az eset további aggodalmakat vet fel a térségben fennálló feszültségek miatt, és az ukrán hatóságoknak további intézkedéseket kell tenniük a város és lakosai védelme érdekében.

Forrás: 24.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Volt 1 kis rakétázás ,de semmi kár!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
kereső
Terrorizmus, Nincs hadüzenet a két fél között. Igy minden olyan katonai cselekmény, amely nem a frontvonalra irányul- nem "háborús búncselekmény", hanem terrorizmus.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.