Friss fordulatok következtek be Donald Trump büntetőügyében – írta meg az Index.

Ítéletet hoztak a bírák a Donald Trump elleni perben

Fotó: Donald J. Trump/Facebook

A háromtagú bírósági testület nagy részben helyben hagyta azt a hallgatási végzést, amely korábban korlátozta a volt elnök véleménynyilvánítását, a közelgő szövetségi peréről. A döntés részben fenntartotta a két hónappal ezelőtt elrendelt hallgatási tilalmat, melyet a 2020-as választások megdöntésére irányuló szervezkedéssel kapcsolatos büntetőügyben szabtak ki Trumpra.

Azonban a bíróság megengedte, hogy Trump szabadon kritizálja Jack Smith különleges ügyészt.

A bírói testület óvatos egyensúlyra törekedett, amely megvédené a washingtoni szövetségi perben érintetteket Trump éles támadásaitól, ugyanakkor lehetővé tenné a volt elnöknek, hogy kifejezze véleményét, miközben a hivatala visszaszerzéséért küzd.

Az ítélet lehetőséget teremt Trumpnak, hogy továbbra is azt hangoztassa: az ügyészségi eljárás politikai bosszúhadjárat, és közvetlenül kritizálhassa Smith-t.

A bíróság indoklása szerint Trump nyilvános kijelentéseinek bizonyos aspektusai jelentős és közvetlen veszélyt jelentenek a büntetőeljárás tisztességes és rendezett lefolytatására, ami alátámasztja a korlátozó intézkedéseket.

Ugyanakkor a bíróság kijelentette, hogy az alsóbb fokú bíróság végzése "a szükségesnél több resztrikciót tartalmaz."

Az Index szerint Trump ügyvédei ígéretet tettek arra, hogy a végzés fennmaradó részeit a Legfelsőbb Bíróságon támadják meg. 

Forrás: Index

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

troppauerhumer
Noakkor a FideSSbérec Indexen túl nyissuk ki teljesen a lényeget ,ezzel a bíróság felhatalmazza
Jack Smith különleges ügyészt, azt tervezi, hogy bizonyítékot fog bemutatni Donald Trump jövő évi szövetségi választási felforgató tárgyalásán arra vonatkozóan, hogy folyamatos támogatása az Egyesült Államok Capitoliumának zavargóinak segít bebizonyítani, hogy 2021. január 6-án erőszakot akart szítani egy összeesküvés részeként, amelyet a 2020-as törvény megdöntésére vezetett-puccskisérlet -mint 2006 Orbán-A beadvány továbbmegy a Trump elleni vádemelésnél, és közvetlenül a lázadókhoz köti. Trumpot összeesküvéssel és akadályozással vádolják
Az ügyészek szerint az a tény, hogy Trump anyagilag támogatta – és ünnepelte – a január 6-i zavargókat, megalapozza indítékát és szándékát a szövetségi bűncselekmények elkövetésére.

„A kormány azt tervezi, hogy a tárgyaláson bizonyítékokat mutat be, amelyek azt mutatják, hogy a vádlott a január 6-i Capitolium elleni támadás óta eltelt években nyíltan és büszkén támogatta azokat a személyeket, akik bűnösen részt vettek aznapi kongresszusi bizonyítvány megzavarásában, többek között azzal, hogy megkegyelmezett nekik. ha újraválasztják, még akkor is, ha elismerte, hogy képes volt befolyásolni tetteiket a támadás során” – írták az ügyészek.
„A vádlott mindazonáltal anyagilag támogatta és ünnepelte ezeket az elkövetőket – akik közül sokan január 6-án bántalmazták a rendfenntartókat – azzal, hogy politikai gyűléseken népszerűsítették és lejátszották a Himnuszról készült felvételüket, és „túszoknak” nevezték őket” – tették hozzá az ügyészek.
A különleges ügyvédi hivatal bizonyítási tervei, amelyeket Tanya Chutkan bírónak jóvá kell hagynia, mielőtt az ügy esküdtszék elé kerül, rávilágít arra, hogy Trump – akár az elmúlt hónapokban is – a Capitolium rendbontóival rokonszenvező nyilatkozatait hogyan lehet felhasználni ellene a bíróságon.
edition.cnn.com/2023/12/05/politics/special-counsel/index.html
troppauerhumer
Még nem találkoztam jobboldalival, aki számára a demokrácia ne lett volna szitokszó. (Ennek oka, hogy a fogalmat keverik a liberalizmussal, de ez most mindegy is.) Ha viszont valaki azt mondja rájuk, hogy ők nem demokraták, a pártjuk és kormányuk nem demokrata, az általuk uralt ország berendezkedése nem demokratikus, máris vérig vannak sértve, és hőzöngenek. Miért is?

Bizony, az a fránya amerikai alkotmány, s annak is a 14 -ik módositása... Ergo ha a bíróság következetesen betarja és az eljárásban végigviszi az USA alkotmánya és jogállam-demokrácia védelmére hozott törvényeket ,nem hagyja magát eltéríteni Trumpbán ügyvédei által Trump nagy valószinűséggel nem lesz mégegyszer elnök, bármit is álmodjon róla Orbán nemzetmegvezető hungaroführer

www.theglobeandmail.com/world/us-politics/article-is-the-14th-amendment-the-key-to-ending-trumps-bid-for-presidency/?fbclid=IwAR31QgDRvJQWQtOdTwFnuVFj31UYw-_fx6Z0v3KvnbQ1EVj9c1nLzk3fDlY

Az érvelés egyszerű: a Trump által elveszített, 2020-as elnökválasztás eredményének megfordítását célzó erőfeszítések vezettek el a Capitolium 2021. január 6-i ostromához, ami azt jelenti, hogy alkotmányosan pontosan annyira nem teljesíti az elnöki tisztség előfeltételeit, mintha nem lenne született amerikai állampolgár.
„Négy évvel azt követően, hogy az Egyesült Államok elnökeként felesküdött az alkotmány megőrzésére és védelmére, Trump megpróbálta megsemmisíteni a 2020-as választások eredményeit, ami erőszakos felkeléshez vezetett a Capitoliumnál a hatalom jogszerű átadásának megakasztása érdekében”

www.szabadeuropa.hu/a/megkezdodnek-a-birosagi-meghallgatasok-a-donald-trump-kizarasat-celzo-keresetek-ugyeben/32659874.html

Magyarul :soha nem lehet az USA elnöke aki megdöntést,puccsot szervezett ,uszított a fennálló kormány ,jogrend ellen

Ha nálunk is lenne ilyen alkotmányos pont Orbán már 2002 után,de a 2006 puccskisérlet után nem lehetne hatalmon ,pont .
troppauerhumer
Jack Smith különleges jogtanácsos azt szeretné, ha a washingtoni esküdtszék értesülne Donald Trump azon törekvéseiről, hogy hamis kétségeket keltsen a 2020-as sikertelen kampányát megelőző két elnökválasztással kapcsolatban.

A különleges jogtanácsos csapata szerint Trump korábbi kísérletei arra, hogy meggyőzze az amerikaiakat arról, hogy a 2012-es és 2016-os választásokat ellopták, megalapozta azt a bűnözői törekvést, amely a 2020-as választások megdöntésére irányult, miután elveszítette Joe Bident.
Bemutatják a vádlott közös tervét, miszerint hamisan csalást hibáztat a számára nem tetsző választási eredményekért” – írta Molly Gaston vezető asszisztens különleges ügyvéd egy kilencoldalas bírósági beadványában .

Smith engedélyt kér Tanya Chutkan amerikai kerületi bírótól olyan bizonyítékok bemutatására, amelyek nem szerepelnek kifejezetten a büntetőeljárásban, de relevánsak lehetnek az állítólagos bűncselekmények esküdtszéki vizsgálata során. Ezeket a 404(b) bizonyítékként ismert részleteket általában büntetőügyekben vezetik be, hogy segítsék az esküdtszéket abban, hogy mérlegelje a vádlott szándékát vagy indítékát, amely nem terhelt „rossz cselekedeteken” alapul. Smith szerint ebben az esetben a bizonyítékok segíteni fognak abban, hogy az esküdtek felmérjék Trump szándékát a január 6-i Capitolium elleni támadás előtti őrült hetekben, amikor a választások felforgatására törekedett.

A korábbi évek hamis választási csalással kapcsolatos állításai nem az egyetlen olyan 404(b) bizonyítékfolyam, amelyet az ügyészek be akarnak mutatni. Gaston jelezte, hogy be kívánják számolni az esküdteknek, hogy Trump 2016-ban és 2020-ban ismételten megtagadta a békés hatalomátadás elköteleződését.
Be akarják mutatni 2020 szeptemberében a Proud Boys-nak szóló buzdítását, hogy „álljatok hátra és álljatok ki”, amely cselekvésre szólította fel a csoport akkori vezetőit, és ráirányította a csoportot arra az útra, hogy a jan. 6 a Capitolium megsértése.
jáger laszló
Triumph úr +menekült!!
A bírák respektálták,hogy esélyes a 2024s elnökválasztásokon!!
csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.