Csizmadia Norbert, a Neumann János Egyetem kuratóriumi elnöke bemutatta új, angol nyelvű könyvét, a Geovízió: Fenntarthatóság és Eurázsia című duplakötetet az Egyesült Arab Emírségekben, a COP28 globális klímacsúcson – közölte a Neumann János Egyetemért Alapítvány az MTI-vel.

Magyar könyvet mutattak be a globális klímacsúcson

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter (b2) és Stumpf István, a felsőoktatási modellváltás koordinációjáért felelős kormánybiztos (j) átadja Csizmadia Attila Norbert, a Neumann János Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke (j) részére a Neumann János Egyetem díszoklevelét A megújuló felsőoktatás ünnepe című rendezvényen a Veszprémi Petőfi Színházban 2021. november 8-án. Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Csizmadia, aki Európát és Magyarországot egyedüli felsőoktatási kiállítóként képviselte a klímacsúcson, geográfus szemszögből vizsgálja a geopolitikai, gazdasági és fenntarthatósági kihívásokat a kétkötetes könyvében.

A kötet a földrajz szemszögéből vizsgálja a már létező kutatási eredményeket, összekapcsolva azokat, hogy választ találjon a korunkat érintő kihívásokra.

Csizmadia Norbert kiemeli a földrajz konnektivitásának és komplexitásának fontosságát, rámutatva arra, hogy a térképek ismeretével és a vizuális nyelvi készségekkel hogyan értjük meg a világunkat.

A Geovision könyvet a Pabooks Kiadó gondozásában decemberben jelentették meg, és nemzetközi bemutatója a COP28 klímacsúcson, Dubajban történt.

A Neumann János Egyetem különleges figyelmet kapott a COP28-on, ahol a magyar intézmény bemutatta fenntartható mobilitási innovációját, a Neumann H2 névre keresztelt, hidrogénnel és napenergiával működő, mesterséges intelligenciával vezérelt járművét. 

Forrás: MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.