Pénteken, szombaton és vasárnap több százezren – a szervezők szerint 1,4 millióan – vonultak az utcákra Németország különböző településein, városaiban.

Ezért voltak tüntetések Németországban – betilthatják a második legerősebb pártot?

Fotó: CHRISTIAN MANG / AFP

Azért vonultak utcára az emberek, hogy tiltakozzanak a szélsőjobb, illetve az Alternatíva Németországért (AfD) párt előretörése, illetve a körülöttük kialakult botrány miatt.

A 24.hu foglalta össze, hogy a demonstrációkra azután került sor, hogy a Correctiv oknyomozó portál január 10-én beszámolt a szélsőjobboldali, neonáci erők múlt novemberi, titkos potsdami találkozójáról, ahol a migrációs politikáról, ezen belül külföldi származásúak  deportálásáról vitáztak.

Az AfD betiltását szorgalmazó online petíciót már csaknem 720 ezren írtak alá, és olyan politikusok is emellett lobbiznak, mint a CDU-s Marco Wanderwitz, aki az előző, Angela Merkel vezette kormány utolsó két évében a keletnémet tartományokért volt felelős államminiszter.

További részletek a 24.hu cikkében

Forrás: 24.hu

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
a németeknek örökre elegük lett a hitler és 0rbán félékböl!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
a németeknek örökre elegük lett a hitler és 0rbán félékböl!
Horizont
Szélsőjobboldali, neonáci párt. Megalakulni se kellett volna.
A németek még a látszatot is szeretnék elkerülni.
Nálunk meg a Mi Hazánk ugrál.
Yoda69
Remélem betiltjak a mocskos nácik át, és Németország nem követi el ugyanazt a hibát mint 1933-ban a Hitler hatalomra jutasat eredményezte. A rákos daganatot meg a burjanzas előtt kell kivagni a testből.
Pusztai
@Horizont: azé a fideszmaffiában is fellelhető náci és fasiszta csíra.
Komcsikból váltak azzá.
namihami
És a dolgot az teszi még pikánsabbá, hogy ez a sok hülye újhitlerfatty éppen a volt szocialista ország tartományainak a hulladéka! Úgy látszik, hogy a nagy honekkerizmus ellenére a nácitlanítási gyökerek mégis a nyugati végeken voltak/lettek sikeresebbek! A kapaitalisták szinte teljesen kisöpörték a sz@rt, a keletieknél ottmaradt az istálló sarkában!
A berlini fal tövében megbújt a gané?
csak úgy....
@KisTehen: ti mikor tiltjátok be a nyilasaitokat,hiszen ök is a náci idötökre emlékeztetnek benneteket?
csak úgy....
@Maccska: erre ismét csak ezt tudom neked mondani :
magyarországra jellemzö,hogy ott mindíg a legbagyobb seggfejek bocsájtkoznak jóslásokba és játszák a politikai elemzöt! :)
ez föltehetöleg az elbaszott becsvágyukból és a beteges tudálékosságukból fakad! :)
@Maccska: te rettenetesen buta!
csak úgy....
@Maccska: ti nem,ti csak ellehetetlenítitek öket az elbaszott állítólagos demokráciátok nevében! :) fogadok,hogy te sem magyarországon élsz,te buta román!
Csizmás Kond
Utcai tiltakozással pártot nem lehet letiltani. Egy demokráciában pedig minden pártnak joga van azt hirdetni amit akar, és aki akar rá szavaz a másik meg nem...se az ilyen árnyékból uszított akció jobban hasonlít a kommunizmusra mint egy akár a legolcsóbb demokráciára.
csak úgy....
@Csizmás Kond: akkor csizmás alapíts egy buzzancs pártot a demokrácia nevében,te kegebirge! :)
Csizmás Kond
@csak úgy...: ...még nincs számításomban de ha megtörténne te leszel az első jelölt...
libellle
@KisTehen: Ne izgulj, ettöl még orban tamogathatja anyagilag a nazipártot. Csak ezek maradtak már nek,i más már nem áll szoba vele. Ja ezt egyébként von storch köszönte meg neki nyilvánosan két évvel ezelött. Hahahahaha lebukott a vizilo ministerkéd.
libellle
@namihami: Pontosan, és rengetegen a szoziális segélyböl élö hülye keletnemetek. Mert még soha az eletükben sokan nem dolgoztak de orditoznak, hogy kevés a pénz. Az ilyeneket valahová egy szigetre zárni majd csak legyilkolják egymást. Primitv állatok.
libellle
@Csizmás Kond: Igaz, de meglehet szünteteni az anyagi támogatást ugy mint az ndp-nél nincs mannnyyy nem hallasz roluk. Csupán annyi, hogy a nemzebiztonsági hivatal figyeli öket ugy mint az afd-t már évek ota.
Clavigo
@Philip Marlowe: Téged mit érdekel Europa,,,te muszkaszopó Fülöpke ? ruszki csicska..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.