Pénteken, szombaton és vasárnap több százezren – a szervezők szerint 1,4 millióan – vonultak az utcákra Németország különböző településein, városaiban.

Ezért voltak tüntetések Németországban – betilthatják a második legerősebb pártot?

Fotó: CHRISTIAN MANG / AFP

Azért vonultak utcára az emberek, hogy tiltakozzanak a szélsőjobb, illetve az Alternatíva Németországért (AfD) párt előretörése, illetve a körülöttük kialakult botrány miatt.

A 24.hu foglalta össze, hogy a demonstrációkra azután került sor, hogy a Correctiv oknyomozó portál január 10-én beszámolt a szélsőjobboldali, neonáci erők múlt novemberi, titkos potsdami találkozójáról, ahol a migrációs politikáról, ezen belül külföldi származásúak  deportálásáról vitáztak.

Az AfD betiltását szorgalmazó online petíciót már csaknem 720 ezren írtak alá, és olyan politikusok is emellett lobbiznak, mint a CDU-s Marco Wanderwitz, aki az előző, Angela Merkel vezette kormány utolsó két évében a keletnémet tartományokért volt felelős államminiszter.

További részletek a 24.hu cikkében

Forrás: 24.hu

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
a németeknek örökre elegük lett a hitler és 0rbán félékböl!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@Csizmás Kond: akkor csizmás alapíts egy buzzancs pártot a demokrácia nevében,te kegebirge! :)
Csizmás Kond
@csak úgy...: ...még nincs számításomban de ha megtörténne te leszel az első jelölt...
libellle
@KisTehen: Ne izgulj, ettöl még orban tamogathatja anyagilag a nazipártot. Csak ezek maradtak már nek,i más már nem áll szoba vele. Ja ezt egyébként von storch köszönte meg neki nyilvánosan két évvel ezelött. Hahahahaha lebukott a vizilo ministerkéd.
libellle
@namihami: Pontosan, és rengetegen a szoziális segélyböl élö hülye keletnemetek. Mert még soha az eletükben sokan nem dolgoztak de orditoznak, hogy kevés a pénz. Az ilyeneket valahová egy szigetre zárni majd csak legyilkolják egymást. Primitv állatok.
libellle
@Csizmás Kond: Igaz, de meglehet szünteteni az anyagi támogatást ugy mint az ndp-nél nincs mannnyyy nem hallasz roluk. Csupán annyi, hogy a nemzebiztonsági hivatal figyeli öket ugy mint az afd-t már évek ota.
Clavigo
@Philip Marlowe: Téged mit érdekel Europa,,,te muszkaszopó Fülöpke ? ruszki csicska..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.