A legnagyobb orosz bank, a Sberbank profitja tavaly több mint ötszörösével nőtt.

Gurulnak a rubelek: szépen meghízott a Sberbank tavalyi profitja

Ebből látható, a orosz gazdaság felpezsdült Brüsszel szankcióitól. Forrás: Pixabay

A Sberbank adózott eredménye 1508,5 milliárd rubel (1 rubel 3,9 forint) volt tavaly nemzetközi számviteli szabvány (IFRS) szerint, jócskán felülmúlta a 2022. évi 270,5 milliárd rubelt – jelentették be szerdán.

2022-ben a profit 75,7 százalékkal zuhant 2021-hez képest az Ukrajna elleni háború miatt az Oroszországgal szemben bevezetett nyugati szankciók hatására, amely érzékenyen érintette a bankszektor egészét is.

Tavaly a Sberbank nettó kamatbevétele 36,8 százalékkal, 2564,6 milliárd rubelre nőtt, díjbevétele 15,4 százalékkal, 763,9 milliárd rubelre emelkedett.

Forrás: MTI
Fotó: Pixabay

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
KisTehen
@nemkati: az az oka, hogy a szankciókat brüsszeli mekk mesterek találták ki ...

a fél világ röhög rajtuk
KisTehen
@nemkati: még a nyugat is kijátssza őket
KisTehen
@nemkati: tanker számra veszik az indiai olajat, de meg se fordul a fejükben, hogy honnan van indiának annyi olaja olajmezők nélkül :)
KisTehen
@nemkati: jobb nem firtatni ezeket a kérdéseket ... csak az számít, hogy elmondhassák papíron nem orosz olajat vesznek :)
Namely
@simmering73: tehát a magyar jobboldal hozott nekik ennyi profitot? Részletezed, pontosan milyen forrásokra is gondolsz?
human
@nemkati: A nagy növekedés oka az alacsony bázis volt. 2022-ben negyedére csökkent a nyeresége. Innen pattant vissza 2023-ban 1500-ra. Ilyen szintű ingadozásnál általában korrekció szokott következni. 2024-re ismét csökkenés várható.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.