A szlovák miniszterelnök szerint az uniós alapok lehívása is veszélybe kerülhet az elnökválasztás eredménye miatt, ugyanis Peter Pellegrini házelnök, a Hlas kormánypárt elnöke meggyőző fölénnyel nyerte meg a voksolást, így ő az új szlovák köztársasági elnök. 

Robert Fico miniszterelnök egy Facebook-üzenetben ismét megköszönte a Peter Pellegrinire adott voksokat, és rámutatott: a választók újra elutasították a parttalan háborúskodást és a más értékek mentén való politizálást. Ennek kapcsán arra is kitért, hogy „a Nyugat megbüntetheti Szlovákiát az elnökválasztás eredménye miatt, mivel a szlovák választópolgárok Pellegrinit választották meg elnöknek és nem Ivan Korcokot, aki mérlegelés nélkül egész zászlóaljakat küldene Ukrajnába.

Robert Fico megjegyezte, nem csodálkozna, ha az elnökválasztás eredménye miatt az Európai Bizottság Szlovákia kapcsán „rávetné magát az uniós alapokra”. Leszögezte, a kormány fő célja továbbra is az, hogy jobb, nyugodtabb, biztonságosabb élet legyen Szlovákiában – írja az Infostart.

Jöhet a bosszú, mert nem a megfelelő jelöltre szavaztak – Fico szerint a Nyugat megbünteti Szlovákiát az államfőválasztás eredménye miatt

Robert Fico szlovák miniszterelnök Budapesten    Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/MTI/MTVA

Peter Pellegrini államfővé választása miatt néhány változtatást is végre kell hajtania a kormánykoalíciónak. Az elnökválasztás győztese, ahogy ígérte, lemond a Hlas párt elnöki posztjáról és párttagságáról. Azt ugyanakkor egyelőre nem közölte, ki váltja őt a párt élén. Kijelentette, együtt fog működni a kormánnyal az állampolgárok segítéséért, majd hozzátette, ha a kormány az alkotmánnyal ellentétesen cselekedne, államfőként kötelessége lesz megszólalni.

Deklarálta a kormány stabilitását és a Hlas minisztereinek elkötelezettségét a programjuk teljesítése mellett. Hozzátette, a koalíciónak meg kell állapodnia arról is, ki lép a helyére a parlament elnöki posztján. A minisztériumokban azonban nem rendeződik át a koalíciós pártok közötti eredeti leosztás, az új államfő szerint győzelme miatt nem kell megnyitni a koalíciós szerződést, és a kormánypártok megtartják eddigi miniszteri posztjaikat.

„Az elnökválasztással semmit sem változtak a koalíciós erőviszonyok. A kormánykoalíció csak akkor stabil, ha három képviselői frakció biztosítja számára a többséget, és az erőviszonyok szerint pontosan vannak köztük felosztva a minisztériumok” – mondta Pellegrini.

Forrás: Infostart.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jancsipapa
És ez távolról sem üldözési mánia...
Szegény Dzsoni és Árnika
Orbán és Fico, a még élő példa...
Látod, tök mindegy az előjel - fasiszta, vagy kommunista - ugyanolyan mocsok mind !!!
És milyen jól megértik egymást...
balos
@Szegény Dzsoni és Árnika: Hát azt hiszem,hogy az ember választhat,marad akinek születik,vagy politikusok kitartója,vagy a papok seggtúrója lesz!Aki pedig jól érzi magát a világban az mindkettőre maszarik!
fideszes gyökér
@Maccska: az Atyaúristen címe Felcsúton van, te tökkelütött!
Ott kell indiai szart nyalni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.