Kiszivárgott az izraeli taktika az Irán elleni válaszcsapás vonatkozásában. Nem készül azonnali megtorlásra Jeruzsálem, Benjamin Netanjahu miniszterelnök okos választ kíván adni.

Nem készül azonnali megtorlásra Izrael a szombat éjjel indított iráni támadásra válaszul.

Benjamin Netanjahu kormányfő egy zártkörű megbeszélésen elmondta, hogy „okos választ” kell adni a perzsa állam Iégicsapásaira. El kell érni, hogy az irániak feszülten és idegesen várakozzanak, úgy érezzék, hogy bármelyik percben lecsaphat hazájukra az izraeli hadsereg – írja az economx.hu

Netanjahu „okos választ” kíván adni Iránnak

Az izraeli háborús kabinet ülése április 13-án Fotó: AFP

A háborús kabinet üléséről kiszivárgott információk szerint a kormány azt tervezi, hogy a válaszcsapás előtt tájékoztatja az Egyesült Államokat a küszöbön álló műveletről. Ennek az a célja, hogy a térségben tartózkodó amerikai csapatoknak legyen elég idejük felkészülni az esetleges iráni reakcióra – számolt be tagesschau.de német hírportál.

Irán a két ország konfliktusának történetében először indított direkt támadást Izrael ellen

Nem hivatalos értesülések szerint a perzsa állam hadserege vasárnapra virradóra 185 drónt, 36 manőverező robotrepülőgépet és 110 föld-föld rakétát indított izraeli célpontok ellen, ezek túlnyomó többségét az izraeli védelmi erő és nyugati szövetségeseik még az ország légterén kívül lelőtték.

Forrás: economx.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Géza
Ha a zsidók nem tanultak ebből, tud Irán durvábbat is.
jáger laszló
A zsidó állam kóser választ fog adni Iránnak a rakétázásér!
csak ennyi
barátilag
J.L.
vitriol
Ott is elkelne már egy kormányváltás!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.