Lezárult a tavalyi botrányos Schumacher-interjú kapcsán indított per, ami azért indult, mert a Die Aktuelle német lap mesterséges intelligencia által generált „exkluzív” interjút jelentetett meg azt sugallva, hogy abban Michal Schumacher 2013-as síbalesete óta tett első megszólalása olvasható.

Lezárult a per – Ennyi kártérítést kap Michael Schumacher családja

Francia Nagydíj 2006 – Fotó: Wikipedia

Ugyan a kiadó bocsánatot kért és eltávolította a lap főszerkesztőjét, a Schumacher-család azonban ettől függetlenül beperelte a Funke Mediengruppe nevű kiadót.

Ez a per zárult le most a müncheni bíróságon, a Schumacher-család pedig 170 ezer fontnak, azaz mintegy 77 millió forintnak megfelelő kártérítést kap. Emellett helyt adtak a menesztett főszerkesztő azon panaszának, miszerint nem jogszerű volt az elküldése – közölte a racingline.hu.

Ez nem az első alkalom, hogy a Die Aktuelle ízléstelenül próbál profitálni Schumacher balesetéből. 2014-ben a lap címlapon közölt egy Corinna és Michael Schumacher közös fotóját "Ébren" címmel, amivl azt sugallták, hogy a versenyző ébredt fel, ám valójában olyan emberekről írtak, akik már felébredtek a kómából.

Schumacher állapotáról szinte semmit sem tudni.

Forrás: racingline.hu
Fotó: Wikipedia

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.