Már a kezdete előtt kudarcnak tűnik a június 15–16-ra tervezett, Svájcban megrendezendő ukrán békekonferencia, miután kiderült, hogy Joe Biden amerikai elnök sem fog részt venni rajta. És nem ő az egyetlen.

Ukrán békekonferencia lesz, csak vendégek nem – Mutatjuk, kik maradnak távol

Illusztráció: 123rf.com

Biden távolmaradását az magyarázza, hogy éppen akkor Kaliforniában kampányol a novemberi elnökválasztás miatt. A helyzet pikantériája, hogy úgy fest Bidennek fontosabb sztárokkal parolázni, mint az ukrán békekonferencia, ugyanis az ominózus rendezvényen olyan hírességek is ott lesznek, mint George Clooney, Julia Roberts, Jimmy Kimmel és Barack Obama volt amerikai elnök.

A konferenciát így hiába időzítette a G7 csúcstalálkozója utánra az azt megrendező Svájc, sok nemzetközi vezető távol marad. A konferenciára Vlagyimir Putyin orosz elnök nem kapott meghívást – ismertette a Világgazdaság.

A lap a Bloomberget idézve hozzáteszi: Sem Joe Biden, sem Kamala Harris alelnök nem teszi tiszteletét az ukrán béketervről szóló megbeszélésen, jelezve, hogy az elnök kampányüzemmódba kapcsol, különösen, hogy a múlt hónapban – először ebben a ciklusban – Donald Trump több pénzt gyűjtött, mint Biden.

A konferencián jelen lesz Justin Trudeau kanadai, Fumio Kisida japán miniszterelnök és Olaf Scholz német kancellár.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök számára azonban alighanem csalódást okoz Kína távolmaradása. Peking azonban számos országgal, köztük Brazíliával, olyan békekonferenciát szeretne, amelyre Oroszország is meghívást kap. Ráadásul Peking fontos gazdasági és politikai segítséget nyújtott Moszkva számára. Ez utóbbi miatt nehéz lehet az országnak közvetítőként fellépni a konfliktusban, noha korábban Kína béketervet is közzétett.

Forrás: vg.hu

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
Putyint ha hívtak volna se jött volna, hiszen elfogato parancs van kiadva ellene, ami Svajcra is érvényes.
Géza
Ez nem békekonferencia, hanem egy bohózat!
Őrnagy
Béke, vagy halál.
A fronton nincs túlélési esély – Ukrajnai menekültek beszéltek a kényszersorozásról:
Arcuk és hangjuk elváltoztatását kérték azok a háború elől menekülő férfiak, akik az ukrajnai kényszersorozásról nyilatkoztak a TV2 stábjának. Mint mondták, attól félnek, hogy ha őket nem is, de családtagjaikat elérheti az ukrán hatóságok bosszúja, mert elmondták az igazságot.
Exkluzív interjút adott a Tényeknek három ukrán férfi, akik néhány hónapja menekültek át Magyarországra a pusztító háború elől. Rettegnek, hogy visszatoloncolják őket, ami egyet jelentene a biztos halállal. Az új törvények szerint ugyanis bárkit besorozhatnak. A rendőrök az utcáról buszokba rángatják a férfiakat, így küldik őket a frontra, ahol átlagosan csak három órán keresztül maradnak életben a civilek.

Akik nem támogatják a feltételek nélküli tűzszünetet és a tüzszünet melletti értelmes párbeszéd megkezdését, azok az ukrán kényszersorozott kiképzetlen lakosság 3 órán belüli halálát akarják, ugyanis az USA-nek nem kellenek az Ukrajnai bennszülöttek, csak a termőföldjeik, a palagáz lelőhelyeik, és a ritkaföldfém bányáik!
Ezt támogatja a magyarul is beszélő Sorosbérköcsög libkány seggfej csürhe minden hozzászólásában a valódi békekezdeményezések helyett.
Géza
@Őrnagy: Amerika nem akar békét, sem a csicska EU. Ezek folytatják a borzalmakat a bankárok és a befektetők hasznáért. Az emberek nekik nem számítanak, de ezt tudjuk a gyerekgyilkosok példáján!
Toller Béla
Az amerikai segítség, az EU támogatása együtt ,megállítja sz oroszokat. Patthelyzet, puttynak rá kell jönnie hogy az anyagháborút sem nyerheti meg, az emberi forrásai meg kétélűek, befelé is üthetnek, akármekkora terrorral fojtja is el a mozgalmakat.Neki sincs korlátlan ideje, kínai önkéntesek meg nem jönnek.Ezen a békekonferencián körvonalazhatnak egy olyan békét, amelyben Oroszország a helyére kerül. És amit lehet propagálni ! Amelyből világos, hogy senki nem akar elvenni az oroszoktól semmit, ellenben nem is adnak nekik semmit ! A világ túllépett az oroszok kisstílű dolgain ! Nem egykönnyen ...
qunta
@Toller Béla: ennek a tollernek elment az esze. a hoholok már akkor vesztettek amikor isztambulban a sárgahajú utasitására elutasitották a békét.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.