A tiltott fegyverbirtoklás és hamis nyilatkozattétel miatt indult büntetőügyben az esküdtszék bűnösnek találta Joe Biden fiát, Hunter Bident.

Döntött a bíróság – Joe Biden fia bűnös fegyverbirtoklás miatt – Apja sem adna neki kegyelmet

Hunter Biden, Joe Biden amerikai elnök fia érkezik az ellene három rendbeli tiltott fegyverbirtoklás miatt indult per tárgyalására a Delaware állambeli Wilmington szövetségi bíróságára 2024. június 5-én. A vádak között szerepel, hogy az elnök 54 éves fia 2018 őszén hamis nyilatkozatot tett egy lőfegyver megvásárlásakor kábítószer-fogyasztásával kapcsolatban, majd nem sokkal később a fegyver egy szemétgyűjtőbe került, ahol a hatóságok megtalálták. Az amerikai törvények tiltják, hogy rendszeres kábítószer-használók fegyvert vásároljanak. – Fotó: MTI/AP/Matt Slocum 

A Delaware állambeli Wilmington bíróságán kedden meghozott ítélet szerint Joe Biden elnök fia mindhárom felhozott vádpontban bűnös. Az esküdtszék hétfőn vonult vissza döntéshozatalra és összesen mintegy 3 órán át tartó megfontolást követően egyhangú döntésre jutott – közölte az MTI nyomán a tudas.hu.

A bűnösséget megállapító esküdtszéki döntés nyomán kiróható börtönbüntetés felső határa 25 év, de jogi szakértők szerint valószínűtlen, hogy a bíró ilyen súlyos büntetést szabna ki, tekintve a vádlott büntetlen előéletét. Az ítélet lehet pénzbírság is.

Maryellen Noreika bíró egyelőre nem közölte, mikor hirdeti ki a büntetés mértékét.

Joe Biden elnök közleményben biztosította támogatásáról a fiát, ugyanakkor múlt héten, egy Franciaországban adott interjúban nemmel válaszolt arra a kérdésre, hogy tervezi-e elnöki kegyelemben részesíteni fiát, amennyiben elítélik.

Hunter Biden ellen szövetségi törvények megsértése miatt emeltek vádat tavaly. A vádirat szerint a most 54 éves férfi 2018 őszén egy revolver megvásárlásakor hazudott az ilyen esetben kötelezően kitöltendő hivatalos nyomtatványon arról, hogy fogyaszt-e kábítószert. A fegyvert 11 napig birtokolta, addig, amíg akkori élettársa, elhunyt bátyjának özvegye, Hallie Biden azt ki nem dobta egy szeméttárolóba, ahol a hatóságok megtalálták. Hunter Biden éveken keresztül küzdött kábítószer-függőséggel, és a bírósági eljárás során az esküdtszék bizonyítottnak találta, hogy ez igaz volt a fegyver megvásárlásának idején is.

Az amerikai törvények szerint a fegyvervásárlás és -birtoklás kábítószer-fogyasztók számára tiltott.

Forrás: tudas.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Fegyvere pedig minden amcsi polgárnak lehet
Ezt a jog is biztosítja!
csak ennyi
barátilag
JL,
C_3PO
Bizony! Példát kell statuálni!
sokanvagyunk
@jáger laszló: Ezt a kombót a törvény tiltja - kábszer+fegyver.
csak úgy....
akkor a deutsch tomi sem vehet stukkert? :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.