Az Egyesült Államok egymilliárd dollár értékű azonnali katonai segítséget indít útnak Ukrajna számára – közölte az amerikai külügyminisztérium, miután Joe Biden elnök aláírta a washingtoni Kongresszus által elfogadott nemzetbiztonsági jogszabálycsomagot, melynek egyebek mellett része egy 60,8 milliárd dolláros katonai segélycsomag is Ukrajna számára.

A bejelentés szerint az újrainduló amerikai szállítások első kontingense egyebek mellett légvédelmi rakétákat, HIMARS mobil rakétatüzérségi eszközökben használható lövedékeket, egyéb, vélhetően 155 milliméteres tüzérségi lőszereket, páncéltörő- és precíziós eszközöket valamint járműveket tartalmaz.

Egymilliárd dollár értékű fegyver indult azonnal útnak Ukrajnába – az ATACMS ballisztikus rakéták már meg is érkeztek

ATACMS ballisztikus rakéták Fotó: Bulgarian Military

A járműcsomag valószínűleg nem páncélozott járművekből fog állni – írja a Portfolio.

Ezen a szállítmányon kívül megérkeztek Ukrajnába az M270 MARS és M142 HIMARS rakéta-sorozatvetőkre felszerelhető ATACMS közepes hatótávolságú ballisztikus rakéták is.

"Egy erős üzenetet küldünk ma az amerikai vezető szerepet illetően, amikor támogatást nyújtunk Ukrajna harcához az oroszországi agresszióval szemben"

- fogalmaz a külügyminisztérium közleménye.

A rendszeres amerikai fegyverszállítások 2023 vége óta szüneteltek, amikor elfogyott az erre a célra a Kongresszus által korábban jóváhagyott költségvetési keret.

Forrás: Portfolio.hu, MTI

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@Géza: Jól mondod, putyin az...egy háborús búnös, tömeggyilkos.
Géza
@kereső: Zsidó gyerekgyilkosok!
verőce21
Vajon mennyi "esik le a kocsiról", mielőtt célhoz ér...? :)
m73
@Géza: te vagy a gyerek gyilkos te barom! Szopod a gyerek gyilkos palesztin terroristák farkát,meg a gyerek gyilkos kommunista ruszkik faszát! A kurvaanyádat!
teuton
@verőce21: Mi kötöd hozza! A lenyeg az, hogy a raketak hatotavolsaga 500 km felett van, ugyhogy reszkethetnek a Krimben...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.