A vékonyodó jég miatt az Északi-sark jege alól metángáz szivárog, ami gyorsítja a globális felmelegedést, ugyanakkor az ottabi élővilágnak sem tesz jót.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: gondolkodo
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gondolkodo
A Föld egy jól működő visszacsatolásos élő szerveződés. Az ember nagyképűsége ("Az ember igényei szerint alakítja át a természetet!" Sztálin) és pénzhajhászása miatt belepiszkál(t), ha sejtette is, mit ront el, nem érdekelte. Ezt bünzezlenül tenni nem lehet, előbb-utóbb megisszuk levét.
szabosa
.... Ja! néhány kapzsi rohadék miatt az egész emberiség!
gondolkodo
@szabosa: Néhány kapzsi és sleppje.
Ráadásul hülyítik a népet a forró elsivatagosodással, mert az oceanológiai és légkörfizikai törvények szerint a globális felmelegedésnek várható következménye egy újabb jégkorszak, aminek alsó határa Magyarországnál délebben húzódik!
Tcat
@szabosa:
@gondolkodo:
az a néhány van jónéhány száz millió is... Úgy overall a fejlett világ igényei, vagy méginkább iszonyatosan pazarló igénymegvalósítása, életvitele miatt azért elég szép romboló, kizsákmányoló tevékenység folyik. És ez nem néhány ember... Az a néhány ember mondjuk példul az olajlobby... :) :|

Nos, az esztelen romboló folyamatoknak minden bizonnyal hamarosan megisszuk a levét, de a kapcsolódónak kikiáltott klímaváltozás azért érdekesebb, egész biztosan összetettebb kérdés. Nem tudom ebben a kérdésben most mi a "hivatalos" álláspont, de mi van, ha "csak" rásegítünk, fokozunk egy felmelegedési ciklusra? Az ellen a jelenlegi fejlettségi szintünkön ígysem-úgysem tudnánk tenni.

Persze, romboló, szennyező tevékenységünkkel úgymond felkértük Gaia-t egy keringőre, amiben a mi lábunk lesz megtiporva az is biztos. Már kezdődik a tiprás, szóval az egyelőre még mindig csak szájtépés helyett ideje lenne egy hathatós, működő globális összefogás. Mert az idő fogy a folyamat pedig még éppen csak döcög.
gondolkodo
@Tcat: Az összefogás megvan!
Csupán a hatalom és a pénz van a másik oldalon!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok