A holland labdarúgó-válogatott 5-1-re legyőzte a címvédő spanyolokat a brazíliai világbajnokság második pénteki mérkőzésén, így alaposan visszavágott a négy évvel ezelőtti fináléban elszenvedett vereségért.

Mindkét csapat óvatosan kezdett, aztán az első ziccert Sneijder hagyta ki, pontosabban Casillas védett hatalmas bravúrral. Ezt követően egyértelműen a spanyolok játszottak fölényben, de nemcsak többet birtokolták a labdát, hanem veszélyesebben is futballoztak, melynek köszönhetően – ha 11-esből is, de – előnybe kerültek. A későbbiekben is a címvédő akarata érvényesült, de közvetlenül a szünet előtt van Persie szépségdíjas, csukafejesből szerzett góljával egyenlítettek a hollandok.

A folytatásban teljesen megváltozott a játék képe. A hollandok sorra vezették veszélyes akcióikat, a spanyoloknak nem volt ellenszerük, ennek következtében hamar kétgólos előnyre tettek szert a narancsmezesek. A címvédő ezután teljesen összeomlott, az Oranje pedig örömfocit mutatott be, az 5-1-es végeredmény pedig a játék képe alapján a spanyolokra nézve még hízelgő.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
dzurinda
@szandokan: Ha a kieséses körig összekapják magukat a spanyolok, akkor egy nagyon jó meccs lehet a spanyol-brazil.
dömdödöm
A hollandok játéka láttán a 8 : 1 el van nézve ,de nincs megbocsájtva !
Dr. Felipe
Hollandia - Spanyolország 5:1 Így már érthető a Hollandia - Magyarország 8:1 Már nem is annyira szörnyű ez a 8:1, na jó csak viccből írtam mert ez történelmi szégyenteljes vereség volt.
silber13
@verőce21: 00:12-re : segélj mán! Az Ausztrálok harapnak, vagy durvák , felnégyelik az ellenfeleiket? Gondolom, innen ered a vadállat jelző. Köszi a segedelmet!:-))
dömdödöm
Egy kontrára épített játéktaktikát így megvalósítani döbbenetes ! A meccs a 98 as
Francia -Brazil meccshez hasonlítható színvonalában amikor a Zidan hüjét csinált a Brazilokból .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.