Hosszú Katinka két aranyéremmel fejezte be szereplését az egyesült államokbeli Austinban rendezett nemzetközi úszóversenyen.

Az Arena Pro Swim Series elnevezésű pénzdíjas sorozat idei első állomásán a 26 éves világ- és Európa-bajnoknő vasárnap 100 m háton 59.91 másodperccel végzett az élen, 12 századmásodperccel előzve meg az amerikai Missy Franklint, 200 méter vegyesen pedig 2:10.69-cel bizonyult a leggyorsabbnak.

Hosszú előzőleg két érmet nyert, a szombati versenynapon győzött a 400 méteres vegyesúszásban és második lett 200 méter háton.

A viadal zárónapján 8:06.68 percre javította a 800 méteres gyorsúszás világcsúcsát Katie Ledecky. A 18 éves amerikai a kazanyi világbajnokságon tavaly augusztus 8-án elért 8:07.39 perces eredményén faragott.

A férfiak 200 méteres vegyes számában a 18-szoros olimpiai bajnok Michael Phelps 1:58.00 perccel csapott elsőként a célba, megelőzve a világcsúcstartó, 1:58.43-mal záró Ryan Lochtet.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
wagabund
Szemlesütve be kell valljam, nem sok esélyt adtam Katinkának..az egyik ok, hogy idegileg megdolgozták már itthon, a másik ok, hogy az amik az európai versenyzőket reggelire megeszik...
na, ezzel a tudattal volt szép nyerni.

Hajrá Hosszú!
(szégyenlem, hogy ingadoztam a sikerét illetően)
Sanyi2015
@wagabund: Azt azért hozzá kell tenni az eredményekhez, hogy a világranglista első 10 helyezettje közül csak egyedül ő indult a 2 nyertes számban...
wagabund
@Sanyi2015: vakok közt a félszemű..

egyébként tökmindegy...ott a nyakában az arany...lehet menni a kasszához.
verőce21
Ez szép volt! Főleg ilyen idegi állapotban.
Mert a leváltásra váró Magyar Úszószövetségi Elnökség (Pataki, Ürögi, Arácsy...) megdolgozták rendesen.
De Michael Phelps is készül rendesen az olimpiára.
levarosbukta
@Sanyi2015: Aztán meg ha az olimpián a világranglista első tíz helyezettje állva hagyja Katinkát akkor majd akkor jön a szöveg a rossz felkészüléstől elkezdve a kimerülésig minden. Ne legyen igazam.
sentinel216
@wagabund: Katinka most tarthatna itthon egy sajtó tájékoztatót, ahol átnyújtana Gyárfásnak tizenkét millió értékben kiállított dollár csekket!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.