Csoportosan elkövetett erőszakos nemi közösülésért ült börtönben az úszóválogatott szövetségi kapitánya Kiss László – írta meg a Privátkopó.

Az 1962. február 17-én kihirdetett ítélet indokolása szerint a Ferencvárosi TC három akkori tehetséges úszója – Lantos László, Várszegi Lajos és a 21 éves Kiss László – 1961. július 2-án ismerkedett meg a Nemzeti Sportuszodában a Zsuzsanna keresztnevű fiatal hölggyel. Lantos lakásában közös erővel szexre kényszerítették. Mindhárman megerőszakolták, amiért a bíróság Kisst jogerősen három, Lantost 3 év két hónap, Várszegit 2 év börtönbüntetésre ítélte.

Kiss László a Népszabadságnak nyilatkozott a történtekről, azt mondta, 

55 év után méltatlan lenne, ha magyarázkodni kezdene. Valószínűleg nem is adnának hitelt a szavainak, hiszen az újság, amely írásban kereste meg és kért választ a kérdéseire, közzétette a korabeli ítélet egyes részleteit.

Beszélhetnénk persze arról, hogy 1961-ben mennyire volt megalapozott az ügyünkben hozott ítélet. Mennyire volt bebizonyítva mindaz, ami az ítéletben olvasható.

Soha nem hallgattam el a történteket. Soha nem tudtam és nem és fogok túllépni rajtuk.

Viszont az a közeg, amelyben előtte sportoltam, és amelybe később edzőként visszatértem, képes volt rá. Mivel sem a bíróság, sem más hatóság nem tiltott el – az ítéletbe foglalt bűnöm ellenére sem –, hogy gyerekekkel foglalkozzam, kaptam egy új esélyt és én éltem vele. Mindenki döntse el, hogy a magyar úszósport elmúlt évtizedekben elért eredményei alapján, hogy kellőképpen bizonyítottam-e vagy sem.

Nem tudja, hogy miért most és kik jöttek elő ezzel az üggyel, úgy fogalmazott, 

Vannak elképzeléseim, de azokat inkább megtartom magamnak.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

leszúrt rittberger
"a magyar úszósport elmúlt évtizedekben elért eredményei alapján, hogy kellőképpen bizonyítottam-e vagy sem."

:DDD Tehát ha elég jó szakember vagy, erőszakolhatsz nőket. Csak akkor tényleg, légyszi, legyél jó szakember.

Meg ez a "jajj, öreg má, régen vót, ne bántsuk".

A tisztességben megőszült bácsika, aki újabban azzal szereti illegetni magát a hírekben, hogy ő az, akit "a Hosszú Katinka megsértett". A kis nárcisztikus.

De azért előtte még harmadmagával ájultra baszott egy nőt.

Hányás.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@Horizont: Ne feledd ,,ájult állapotában,, !!!
almalibre
Lemondott Kiss László
Csak kérdezem: Most kielégültetek?
Napok óta olvasom a gyűlölettel teli megnyilvánulásokat, és nem értem őket.
Titeket egy mondás irányít: Kutyából nem lesz szalonna. Csakhogy éppen az eset bizonyítja az ellenkezőjét. Kiss László 50 éve nem a bíróságokat járja, hanem az olimpiákat…
Könnyen ítélkeztek, de van egy gond, Kiss Lászlót már nem kell elítélni, mert megtette a bíróság és ő letöltötte a büntetését. Lehet, hogy ez a büntetés a ti szemetekben kevés volt, de Kiss akkor hagyta el a börtönt, amikor őt kiengedték, azaz a büntetés lejárt.
Olvasom, hogy amit tett ti nem tudjátok megbocsájtani. Az illető hölgy, vagy családjának van, vagy nincs oka rá hogy megbocsájtsanak, de nektek nem is kell, mert semmi közötök hozzá.
Lehet firtatni a felelőségét, azon elvtársaknak és sporttársaknak, akik a továbbiakban bizalmat szavaztak Kiss Lászlónak, csak hogy értelmetlen, mert az idő azt bizonyította be, hogy érdemes volt. Lényegében Kiss László az egyik nyomós oka annak, hogy a magyar úszósport a világ éllovasa. Sportolók generációi bizonyítják, hogy az elmúlt 50 évben a kiváló edző nem a nők erőszakolásába fektette az energiáját.
A szövetségi kapitányi poszt nem egy titulus, amit a kormányhű embereknek osztogatnak, nem is jutalom, hanem egy feladat, aminek az eredménye az, hogy a sportolóink, hogyan teljesítenek a nemzetközi versenyeken. Akik az utóbbi napokban Kiss László lemondását követelték, lényegében sportolóink felkészülését tették kockára értelmetlenül, hisz éppen ezek a sportolók álltak ki a kapitányért.
Olvastam azt is, hogy nehezményezitek, milyen sokat keres Kiss László. Az úszószövetség kapitánya, az elért sikerekkel, nem csak Magyarország legjobb edzője, hanem a világ egyik legjobb sportvezetője, így nyilván kapott az utóbbi évtizedekben olyan ajánlatokat, ami mellet eltörpül az általatok irigyelt összeg, de ő maradt. Gondolkozzatok, hogy miért?
Indulattól fűtött, üresfejű hipokriták, ti követtetek el erőszakot azon az emberen, aki...
bzoli
@almalibre: Még hova nyomod be a f@szságaidat? Ki vagy te? Kiss László? Vagy csak a szóvivője? Inkább vedd be a délutáni adag gyógyszeredet.
Pestilence
@almalibre: Engem baromira nem érdekel, hogy mennyit keres Kiss László.

Én speciel azért vagyok felháborodva, mert ebben az országban nemi erőszaknál még mindig az áldozat a hibás, mellesleg sokan nem tekintik nagy ügynek.
Nem mondom, hogy mindenki, aki védi a megerőszakolókat ezt azért teszi, mert ő is hasonlóan áll hozzá a dologhoz, de azért akaratlanul is felmerül az emberben.

Mellesleg, akkor amikor kirobbant az ügy, Kiss László nem tagadta. Gondolom azóta szerzett magának egy ügyvédet, és ellentámadásba lendült.

Szóval nagyon szégyellje magát az, aki ilyet elkövet, de az is, aki védi.
almalibre
Én nem neked válaszoltam, hanem általában mindenkinek. Te viszont nekem válaszoltál, anélkül, hogy észrevetted volna, hogy, hogy én nem hibáztattam az áldozatot, nem vontam kétségbe a történteket, sem az ítélet jogosságát.. Akármi is történt, Kiss letöltötte a büntetését, és nem ismételte meg az esetet, így értelmetlen a hisztéria, amit keltettek körülötte...
Tádé
@almalibre: Ébredj már fel! Én megvédelek!
Ennyi marhaságot még álmodni sem lehet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.