Csoportosan elkövetett erőszakos nemi közösülésért ült börtönben az úszóválogatott szövetségi kapitánya Kiss László – írta meg a Privátkopó.

Az 1962. február 17-én kihirdetett ítélet indokolása szerint a Ferencvárosi TC három akkori tehetséges úszója – Lantos László, Várszegi Lajos és a 21 éves Kiss László – 1961. július 2-án ismerkedett meg a Nemzeti Sportuszodában a Zsuzsanna keresztnevű fiatal hölggyel. Lantos lakásában közös erővel szexre kényszerítették. Mindhárman megerőszakolták, amiért a bíróság Kisst jogerősen három, Lantost 3 év két hónap, Várszegit 2 év börtönbüntetésre ítélte.

Kiss László a Népszabadságnak nyilatkozott a történtekről, azt mondta, 

55 év után méltatlan lenne, ha magyarázkodni kezdene. Valószínűleg nem is adnának hitelt a szavainak, hiszen az újság, amely írásban kereste meg és kért választ a kérdéseire, közzétette a korabeli ítélet egyes részleteit.

Beszélhetnénk persze arról, hogy 1961-ben mennyire volt megalapozott az ügyünkben hozott ítélet. Mennyire volt bebizonyítva mindaz, ami az ítéletben olvasható.

Soha nem hallgattam el a történteket. Soha nem tudtam és nem és fogok túllépni rajtuk.

Viszont az a közeg, amelyben előtte sportoltam, és amelybe később edzőként visszatértem, képes volt rá. Mivel sem a bíróság, sem más hatóság nem tiltott el – az ítéletbe foglalt bűnöm ellenére sem –, hogy gyerekekkel foglalkozzam, kaptam egy új esélyt és én éltem vele. Mindenki döntse el, hogy a magyar úszósport elmúlt évtizedekben elért eredményei alapján, hogy kellőképpen bizonyítottam-e vagy sem.

Nem tudja, hogy miért most és kik jöttek elő ezzel az üggyel, úgy fogalmazott, 

Vannak elképzeléseim, de azokat inkább megtartom magamnak.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

leszúrt rittberger
"a magyar úszósport elmúlt évtizedekben elért eredményei alapján, hogy kellőképpen bizonyítottam-e vagy sem."

:DDD Tehát ha elég jó szakember vagy, erőszakolhatsz nőket. Csak akkor tényleg, légyszi, legyél jó szakember.

Meg ez a "jajj, öreg má, régen vót, ne bántsuk".

A tisztességben megőszült bácsika, aki újabban azzal szereti illegetni magát a hírekben, hogy ő az, akit "a Hosszú Katinka megsértett". A kis nárcisztikus.

De azért előtte még harmadmagával ájultra baszott egy nőt.

Hányás.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szaboria1
Ejnye ejnye akkor miért nem szerepel az önélet rajzában.
papa.49
@szaboria1: Mert így könnyebb volt ,,erkölcsösnek,, tűnni...Neki is jobb lett volna szépen az árnyékban maradni...Tudjuk már régen ,,akinek vaj van a fején, ne menjen a napra,, csak ugye az ő számára már elévült az egész, pedig egy ilyen cselekedet szerintem SOHA NEM ÉVÜL EL!!!
szaboria1
@papa.49: Jobb volna ha most már tényleg elvonulna a közéletből.
papa.49
Tovább folytatva az előző gondolatot kíváncsi lennék az erőszakot elszenvedő nő véleményére is, az esetről, bár azt is tudom ő legszívesebben elfelejtette volna az egészet örökre...
krumpli
III/háromezervalahányszáz... hogy most az lehet aki... MÁ MEGEN AZ ELMÚLTNYOLCÉV NEM FIGYELT ODA !! Hehe
Szebb Jövőt !
coni
Ez nem a legjobb reklám a vizes vb, olimpia előtt. A feletteseinek is van bűnrészessége benne, hiszen erre mindig is volt törvény hogy az újrakezdés jár neki, de nem kislányok mellett...
pbalage
csak nem bogár ment a szemébe a képen ennek a suttyóparaszt fideszes kölöknek?
pbalage
@krumpli: ahhha... szóval a jobbik is támogatja a nemi erőszakot.
krumpli
@coni: Az újrakezdés nála elég gyorsan megtörtént a Szabadulása után... Vajon miért... Mindenki tudja..sejti..
Néhány nap és lemond.. Vagy most azonnal !
leszúrt rittberger
"a magyar úszósport elmúlt évtizedekben elért eredményei alapján, hogy kellőképpen bizonyítottam-e vagy sem."

:DDD Tehát ha elég jó szakember vagy, erőszakolhatsz nőket. Csak akkor tényleg, légyszi, legyél jó szakember.

Meg ez a "jajj, öreg má, régen vót, ne bántsuk".

A tisztességben megőszült bácsika, aki újabban azzal szereti illegetni magát a hírekben, hogy ő az, akit "a Hosszú Katinka megsértett". A kis nárcisztikus.

De azért előtte még harmadmagával ájultra baszott egy nőt.

Hányás.
wagabund
Emelt fővel, -néhány könnycseppel- visszavonulhatott volna, keményen szidva a hálátlan fiatalokat, főleg Hosszút, meg a nagyképő férjét..
...most, így az olimpia lőtt elég szarul jött ki, főleg annak a a fényében, hogy nagyon-nagyon szeretne kimenni, mert nélküle az úszósport nem érhet el jó eredményeket...

egy úszónő már pedzegette ezeket a bugyibanyúlós edzőfogásokat,de a könyve megjelenése után eltűnt...pedig az intő jel lehetett volna...
eugen4402
@Horizont: Ebből a szempontból Kemény Dénes példája lebeghetne néhány sikerkovács szeme előtt. Ő csodálatos érzékkel tudta eldönteni, hogy mikor kell abbahagynia...
wagabund
egy rádióba betelefonált Kiss nagyon régi barátja, aki már az "esetkor" is ismerte... ...jóban rosszban együtt voltak,.sokat vigadtak, beszélgettek, utaztak a sportolókkal, élték az életet, ahogy kell...
állítása szerint Kiss egy jellem, és gané aki előásta ezt az 55 éves hírt...mert már megjavult, és különben is túlzó volt az ítélet.
Tádé
Ez egy normális országban nem történhet meg!
Amennyiben önként nem mond le, akkor mondassák le.
Arra amit tett nincs magyarázat!
Nem az ő személyén múlik a sikeres olimpiai és vb. szereplés.
Bár lehet hogy ő lesz a minősíthetetlen gyárfás ötlete alapján az új bol-dog.
gyártást is azonnal el kellene zavarni!
justhpeter
Nekem furcsa gondolataim támadtak az időzítéssel kapcsolatban. Remélem kiderül, hogy miért most...
coni
@justhpeter: Jöhet még néhány (meglepő?) név Panamából?
Logogrif
Az egy dolog,hogy Ő leülte...s vajh a sértett Nő hogyan tudta ezt azóta is megélni? Nincs bocsánat az ilyen alaknak!
almalibre
Mai újságírás=turkálni a szennyesben... Szemét volt, letöltötte a büntetését, tanult belőle és nagy eredményeket ért el. Mocsok dolog ezzel előhozakodni...
verum
@almalibre: - pont az a gond, hogy nem biztos, hogy tanult belőle. Az erőszaktevők meg általában nem nagyon szoktak változni, az erőszakos jellem erőszakos marad.
coni
@almalibre: "tanult belőle"
Ha valaki élvezetet talál benne, hogy egy ájult nőt megerőszakol (egyáltalán hogy valakit megerőszakol) az beteg és ezek után nincs joga fiatal lányokkal foglalkozni...
Más kérdés, hogy látszólag főnökei, sporttársai mind tudtak róla, így bűntársak. Ha nem így lenne 55 év után nem tárgyalná az ügyet az úszószövetség.
KERKA
A 3 év börtön után hogyan lett tiszta? Erkölcsi bizonyítvány kellett a kinevezéséhez. Akkoriban ezt nagyon szigorúan vették. Neki miért nem?
Ott van a Polansky, még az országba sem mer visszamenni, mert azonnal letartóztatnák.
zöldszem
@leszúrt rittberger: De híresek vagyunk, de híresek vagyunk...-:)))
Már főcímben is szerepelünk, nem csak kommentelünk!?-:)))))))
propeller.hu/itthon/3206721-elmaradt-lukacs-zoltan-dupla-leszurt-rittbergere#v1579380
kepkezelo.com/images/rdine0m8hcytmaf30f3b.gif
wagabund
@Kristóf Péter: 19.26..

pedig mindketten azt állítják, hogy az úszók az ő buzdításukból merítenek erőt..ezért akar mindkettő(és atöbbi száz) a lelátón ülni, hogy integessen...
asszem Hosszú, és még néhány nem fogja a lelátót nézegetni

ennek ellenére ott fognak integetni(az örömlányoknak)
coni
1962-ben elítélték 1963-ban már versenyzett...
Az sem igaz amit kérdeznek..
Bercifiu
@Horizont: Én megszereztem a jegyzőkönyveket, s abból kiderült, hogy a lány a hibás, mert kényszer hatására, beleült a hancúrlécbe.
Tádé
@coni: remélem nem naivitás, hogy az úszószövetség miért foglalkozik az üggyel.
A szemét elnök gy.t. így akarja a felelősségét lerázni.
Az elnök még gyalázatosabb, mint az erőszakoló.
Azért az sem véletlen, hogy a miniszterelnök nem fogadta el senkiházi néjegykártyáját.
Ugyan akkor szerintem a kormányfőt is megvezette, mert remélem, ha ismerte volna az erőszakolt múltját, akkor nem kéri a lemondás visszavonását.
A magyar úszósport aljadékának erkölcstelenségét az is jól mutatja, hogy nem volt képes élni a lemondás adta lehetőséggel.
Nagyon sajnálom kiváló világ klasszisainkat, hogy ez az indítvány volt a vezetőjük.
Biztos vagyok benne, hogy a csődör nélkül is produkálták volna nagyszerű eredményeiket.
bakegya
A CSOPORTOSAN ELKÖVETETT NEMI ERŐSZAK,soha,soha nem lehet elévülő bűncselekmény- az állatok sem követnek el ilyet-csakkk hulladék emberszabásúak.
Pestilence
Ebben az országban nem tudják, hogy hogy kell lemondani.
Pedig most (is) ezt kellene tenni.
Szépen csendben.
De nem, a Gyárfás is már kezdte magyarázni, hogy könnyűvérű volt a hölgy, és ráadásul nem is kellett erőszak.
Gusztustalan.
papa.49
@Horizont: Ne feledd ,,ájult állapotában,, !!!
almalibre
Lemondott Kiss László
Csak kérdezem: Most kielégültetek?
Napok óta olvasom a gyűlölettel teli megnyilvánulásokat, és nem értem őket.
Titeket egy mondás irányít: Kutyából nem lesz szalonna. Csakhogy éppen az eset bizonyítja az ellenkezőjét. Kiss László 50 éve nem a bíróságokat járja, hanem az olimpiákat…
Könnyen ítélkeztek, de van egy gond, Kiss Lászlót már nem kell elítélni, mert megtette a bíróság és ő letöltötte a büntetését. Lehet, hogy ez a büntetés a ti szemetekben kevés volt, de Kiss akkor hagyta el a börtönt, amikor őt kiengedték, azaz a büntetés lejárt.
Olvasom, hogy amit tett ti nem tudjátok megbocsájtani. Az illető hölgy, vagy családjának van, vagy nincs oka rá hogy megbocsájtsanak, de nektek nem is kell, mert semmi közötök hozzá.
Lehet firtatni a felelőségét, azon elvtársaknak és sporttársaknak, akik a továbbiakban bizalmat szavaztak Kiss Lászlónak, csak hogy értelmetlen, mert az idő azt bizonyította be, hogy érdemes volt. Lényegében Kiss László az egyik nyomós oka annak, hogy a magyar úszósport a világ éllovasa. Sportolók generációi bizonyítják, hogy az elmúlt 50 évben a kiváló edző nem a nők erőszakolásába fektette az energiáját.
A szövetségi kapitányi poszt nem egy titulus, amit a kormányhű embereknek osztogatnak, nem is jutalom, hanem egy feladat, aminek az eredménye az, hogy a sportolóink, hogyan teljesítenek a nemzetközi versenyeken. Akik az utóbbi napokban Kiss László lemondását követelték, lényegében sportolóink felkészülését tették kockára értelmetlenül, hisz éppen ezek a sportolók álltak ki a kapitányért.
Olvastam azt is, hogy nehezményezitek, milyen sokat keres Kiss László. Az úszószövetség kapitánya, az elért sikerekkel, nem csak Magyarország legjobb edzője, hanem a világ egyik legjobb sportvezetője, így nyilván kapott az utóbbi évtizedekben olyan ajánlatokat, ami mellet eltörpül az általatok irigyelt összeg, de ő maradt. Gondolkozzatok, hogy miért?
Indulattól fűtött, üresfejű hipokriták, ti követtetek el erőszakot azon az emberen, aki...
bzoli
@almalibre: Még hova nyomod be a f@szságaidat? Ki vagy te? Kiss László? Vagy csak a szóvivője? Inkább vedd be a délutáni adag gyógyszeredet.
Pestilence
@almalibre: Engem baromira nem érdekel, hogy mennyit keres Kiss László.

Én speciel azért vagyok felháborodva, mert ebben az országban nemi erőszaknál még mindig az áldozat a hibás, mellesleg sokan nem tekintik nagy ügynek.
Nem mondom, hogy mindenki, aki védi a megerőszakolókat ezt azért teszi, mert ő is hasonlóan áll hozzá a dologhoz, de azért akaratlanul is felmerül az emberben.

Mellesleg, akkor amikor kirobbant az ügy, Kiss László nem tagadta. Gondolom azóta szerzett magának egy ügyvédet, és ellentámadásba lendült.

Szóval nagyon szégyellje magát az, aki ilyet elkövet, de az is, aki védi.
almalibre
Én nem neked válaszoltam, hanem általában mindenkinek. Te viszont nekem válaszoltál, anélkül, hogy észrevetted volna, hogy, hogy én nem hibáztattam az áldozatot, nem vontam kétségbe a történteket, sem az ítélet jogosságát.. Akármi is történt, Kiss letöltötte a büntetését, és nem ismételte meg az esetet, így értelmetlen a hisztéria, amit keltettek körülötte...
Tádé
@almalibre: Ébredj már fel! Én megvédelek!
Ennyi marhaságot még álmodni sem lehet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.