Utolsóként az izlandi válogatott jutott be a legjobb nyolc közé a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon, miután a hétfői esti, nizzai nyolcaddöntőben hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte az angol csapatot.

Izland kiejtette Angliát

Az angolok csapatkapitánya, Wayne Rooney 115. alkalommal lépett pályára a nemzeti együttesben, ezzel – David Beckhammel – holtversenyben második a válogatottsági örökrangsorban, már csak a 125 fellépést számláló Peter Shilton áll előtte. 

Anglia legutóbbi négy Eb-mérkőzése tizenegyes-párbajjal végződött a kieséses szakaszban, ebből a legutóbbi hármat elvesztették.

A találkozó villámgyors gólváltással indult: a negyedik percben Rooney értékesített magabiztosan egy büntetőt, majd két percre rá Izland az első támadásából egyenlített Ragnar Sigurdsson révén. Ez volt az Európa-bajnokságok történetének első olyan mérkőzése, amelynek első hat percében mindkét együttes betalált.

Az izlandi csapat ezután is aktívan támadott, s Sigthórsson góljával a 18. percben a vezetést is megszerezte. Ez volt az izlandi támadó első kaput eltaláló lövése a kontinenstornán 263 perc alatt.

A szünetig mindkét fél előtt adódott lehetőség, ám betalálni egyiknek sem sikerült. Az angoloknak azonban nem kellett kétségbe esniük, ugyanis legutóbbi három olyan összecsapásukat megnyerték, ahol hátrányban voltak a félidőben.

A szünet után nem sokkal Ragnar Sigurdsson ollózásánál nagyot védett Joe Hart. Ezt követően az angolok kerültek – némileg meddő – mezőnyfölénybe. Ezzel azonban nem tudtak élni, sőt kontrákból az izlandiak előtt adódtak nagyobb lehetőségek, így meglepetésre a 323 ezer lakosú északi szigetország csapata mérkőzhet a házigazdával a legjobb nyolc között.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sziha
ket exit nehany nap alatt, na az a nem kis teljesitmeny... A kovetkezo az Eurovizio lesz, oszt' angolosan tavoznak a balfeneken...
nyanya001
Nem volt nekik elég a brexit, most még ez is ...
coni
Kilépnek az Unióból, Nagy Británia szétesik és kiesik a foci válogatott. De én sokkal jobban sajnálom azokat akiket a Brexit miatt hatalmas kár ért pedig nem tettek semmi meggondolatlanságot: a 16Millió fiatal angolt akit a tájékozatlan nagyik kiléptettek az EU-ból, a déli országokat akiknek a bankrendszere csaknem bedőlt, a skótokat és észak íreket akik előtt évekig tartó uniós tárgyalások vannak, stb...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.