Technikai KO-val győzött az ír MMA-harcos Conor McGregor ellen az amerikai boxlegenda Floyd Mayweather Las Vegasban szombat éjjel. 

Az amerikai boxlegenda Floyd Mayweather kiütötte ellenfelét, az ír MMA-harcos Conor McGregort.

A meccs különlegességét az adta, hogy az ír MMA-ketrecharcos könnyűsúlyú bajnok Conor McGregor bevállalt egy 12 menetes sima boxmeccset az amerikai Mayweatherrel. Az ír bajnok eddig sosem lépett szorítóba rendes boxmeccsen, ez Mayweather esélyeit látszott növelni.

Mayweather megverte McGregort

Fotó: EPA/Armando Arorizo

Mindketten a 70 kilós súlycsoportban álltak a meccs előtt, ám az Index cikke szerint a szorítóba már 9 kilós eltéréssel álltak be az ír javára. 

Az első menetet McGregor vitte, többször a kötélhez szorította az amerikai legendát (49 meccset nyert veretlenül Mayweather eddig), a második menetben már Mayweather is bevitt pár ütést. 

A meccs közepére az amerikai vitt be több ütést, többször végigkergette az ír bajnokot a ringben, de egy idő után kissé alábbhagyott a lendülete, de a meccset is sokszor hátráltatta az állandó összekapaszkodásuk, a bíróknak pedig Mayweathert kellett többször figyelmeztetniük az MMA-ban is tiltottnak számító tarkóütések miatt. 

Végül a 9. menetben az ír bajnok látványosan elfogyott, Mayweather pedig végigsorozta, a 10. menetben pedig egy ütésváltás után a bíró lefújta a meccset és technikai KO-val Mayweathert kiáltotta ki győztesnek.

Mayweather megverte McGregort

FotóEPA/Armando Arorizo

A meccs után McGregor jó hangulatú volt – csupán azt nehezményezte, hogy szerinte korán állították le a meccset, egy rászámolást még megérdemelt volna –, Mayweather pedig bejelentette, hogy most már tényleg vissza fog vonulni. McGregor dicsérte ellenfele összeszedett bunyózását, de annak örült a legjobban, hogy az MMA-tól teljesen eltérő környezetben boxolhatott egyet.

(Címlapi kép: EPA/Armando Arorizo)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.