Lemaradhatnak a 2020-as olimpiáról Fucsovicsék, ha nem sikerül rendezni a nézeteltéréseiket a teniszszövetséggel.

A vita ráadásul addig fajult, hogy Fucsovics és Babos lemondta a válogatottságot is, ami komoly problémákat okozhat: konkrétan az 2020-as tokiói olimpiai kvalifikációjukat sodorhatják ezzel veszélybe – írja a Ripost.

A kvalifikáció egyik legfontosabb feltétele ugyanis, hogy az adott sportolónak 2016 és 2020 között legalább három alkalommal kell hazája nemzeti válogatottjában szerepelnie (akár a Davis-kupában, akár a Fed-kupában) úgy, hogy ebből legalább az egyik alkalomnak a 2019-es vagy 2020-as évben kell lennie.

A két játékos közös közleményükben úgy fogalmaztak, a jövőben is büszkén képviselik Magyarországot az egyes versenyeken, és remélik, hogy az olimpiai kvalifikációs időszakig „sikerül rendezni ezt a nem egészséges helyzetet”. Jól látható tehát, hogy a felek tisztában vannak vele, mindannyiuk közös érdeke a megegyezés, különben veszélyben lehet a tokiói szereplés.

A lap úgy tudja, Fucsovicsék a héten haza is tértek, hogy a szövetség elnökével tárgyaljanak.

Cikk- és címlapkép: Facebook/Babos Tímea

(Ripost)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Van egyetlen dolog ebben a kibaszott országban, amihez a Fidesz hozzányúl és nem válik szarrá? Ez kéne mindenhol, hogy a sportolók kiseggeljenek az öltönyös fideszbűnözők mögül!
Fidesz komisszárt mindenhova! Ha kell, vonuljon a Békemenet! Az államtitkár asszonynak magasabb bért, így alig tudja fizetni két gyermeke magániskoláját!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.