A rendőrség szerint többen megsérültek a balesetben a Kékestetőnél. Kiderült, hogy direkt ment a sofőr a fának.

Rémisztő fékhiba miatt ment fának a teli busz Kékestetőnél, hogy ne zuhanjon a szakadékba

A rendőrök azt írják, hogy egy különjáratú autóbusz közlekedett szombaton 13 óra körül Kékestető irányából Mátraháza felé, amikor – feltehetőleg műszaki hiba miatt – egy útkanyarulatban lehajtott az úttestről és egy fának ütközött.

Az RTL Klub híradójának viszont nyilatkozott a busz sofőrje, aki könnyeivel küszködve elmondta, hogy a busz egyszer csak elvesztette minden fékhatását, ő pedig látta, hogy jön a szakadék, így inkább a fák közé vezette a buszt. Azt mondta, egy borulásnál vagy a szakadéknál ezzel jobban jártak az utasok, akiket védett.

A balesetben az elsődleges orvosi vélemény alapján 11 személy könnyű és egy fő súlyos sérüléseket szenvedett.

(police.hu, RTL Klub)

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
Karbantartásra, új járműre nincs pénz. Majd leverik a balhét a szerencsétlen buszvezetőn.
Átok az igazi bűnösökre!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@wagabund: Ma már nincs olyan busz amiben nincs valamilyen retarder. Mivel magyarul tartósféknek hívják, lassításra és lejtőn a sebesség tartására használják. Véleményem szerint a sofőr a hunyó.
wagabund
ha a "retarder" ereszt, azt hallani, buszvezetőnek észre kell venni, hogy hibás..akkor félreáll az első lehetőségnél, és hívja akit ilyenkor kell..

a retardert hívja a pórnép bubunak..ha megfelelő fokozatban van a váltó, és csak a kipufogófojtást használja a sofőr, akkor az a busz bizony kulturáltan leér akármilyen lejtőn..

tudom, mert csináltam.
Marigrinna
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
szalai331
Itt találszz meztelen nők a városodban : Huit.Re/Nok
F_Viktor
@wagabund: Írod:
"úgy néz ki, itt valami sántít.."

Szerintem sem kerek valami a sofőr elmondásában.
Képen nem látni a szakadékot, a rendelkezésre álló fotó alapján az is feltételezhető, hogy a sebessége sok volt a balos kanyarban, letért az útról és a fa állította meg.

Írod:
"a retardert hívja a pórnép bubunak..ha megfelelő fokozatban van a váltó, és csak a kipufogófojtást használja a sofőr, akkor az a busz bizony kulturáltan leér akármilyen lejtőn.."

Manapság már nem használnak tisztán kipufogóféket buszokon és teherjárművekben, azaz nem a motor kompresszióját használják tartós fékezésre, hanem elektromos, örvényáramú megoldást, vagy mint pl. a Mercedes Intouroknál is szekunder hidrodinamikus retardert használnak.

A féktárcsa "üvegesedésére", a fékrendszer túlmelegedésére kap a buszvezető figyelmeztetést, csipog, villog minden a műszerfalon.

Vagyis egyetértek veled, nehezen képzelhető el olyan eset, hogy "a busz egyszer csak elvesztette minden fékhatását, ő pedig látta, hogy jön a szakadék, így inkább a fák közé vezette a buszt."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.