Váratlanul, csendben, mindenféle felhajtás nélkül lemondott a Magyar Olimpiai Bizottság elnöksége, és tisztújító közgyűlést hívtak össze június 20-ra – írja a Nemzeti Sport. Ezzel egymás után másodszor rendhagyó tisztújítás következhet a szervezetnél, hiszen a most lemondott elnököt, illetve a mellette szolgáló elnökséget sem a nyári, riói olimpia évében választották meg, hanem 2017. május 2-án kerültek hivatalba.

Nemrégiben lemondott a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöksége – írja a Nemzeti Sport vasárnap. A Kulcsár Krisztián vezette testület ezzel az elhalasztott tokiói olimpia okozta zavaros helyzet megoldását szeretné egyszerűbbé tenni a lap szerint. A szervezet jelenleg még érvényben lévő alapszabálya ugyanis úgy rendelkezik, „a Nyári Olimpiai Játékok befejezését követő 90 napon belül, de legkésőbb a tárgyév december 31-ig tisztújító közgyűlést tart”, azaz nem számol olyan kivételes esettel, mint a mostani.

A MOB elnökségének tagjai közös elhatározással hozták meg azt a döntést, hogy lemondanak, mert a jelenlegi körülmények között ez tűnt a legkézenfekvőbb megoldásnak

– tolmácsolta a testület álláspontját Szabó András kommunikációs vezető. Hozzátette, azért nem később tartják a tisztújítást, hogy a következő elnökségnek minél több ideje maradjon felkészülni.

A június 20-i közgyűlés után az új elnök és elnökség olyan helyzetben találja magát, amire korábban még sohasem volt példa: a testület négyéves ciklusa alatt az egy téli mellett két nyári olimpiát is rendeznek – feltéve, hogy a világjárvány jövőre nem sodorja el végérvényesen a tokiói játékokat.

A jelöléseket június 10-ig várja a MOB, és bár a pályázókról a pályázati időszak lezárta előtt nem adnak ki listát, a Nemzeti Sport valószínűsíti, hogy az eddigi elnök, Kulcsár Krisztián folytatná a munkát.

A közgyűlésen a tisztújítás mellett az alapszabályt is módosítják majd a hasonló helyzetekre gondolva, és ezentúl a nyári olimpia éve helyett minden Olimpiász első évében kell majd megtartani a tisztújító közgyűlést.

Forrás: Nemzeti Sport

Címlapkép: MTI/Mohai Balázs 

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Lefogadnám, hogy ez is a pénzről és az azt kezelő "megbízható" emberekről szól és nem s a portolókról.
jesz
valamit tudnak... ( a japók jelezték, hogy a 2021-es olimpiát nem mindenáron akarják megtartani, mert ha jövőre még kószálnak vírusos emberek, akkor az olimpia végleg törölve)
balos
Ez a mob az a mob akik olimpinát támogatnának az adó forintokból?Akkor ezek ugyanazok akik a határon túl szeretik szórni a pénzünket!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.