Tíz játékosnak is pozitív lett a koronavírus-tesztje a női kézilabda NB I-ben szereplő Váci NKSE csapatánál.

Tíz koronavírus-fertőzöttet találtak a Vác női kézilabdacsapatánál
Fotó: m4sport.hu

A klub keddi közleménye szerint a gárda május 25-én kezdte újra az edzéseket a pandémia okozta leállás után, az egyesület minden ajánlást és tanácsot betartva heti két alkalommal vérteszteket végzett, ami korábban mindenkinél negatív lett.

A közlemény szerint ugyanakkor a múlt héten több játékosnál is jelentkeztek a tünetek – íz és szagérzékelés vesztés –, ezt követően PCR-tesztet végeztek a csapat tagjainál, és tíz kézilabdázónak is pozitív lett az eredménye. A pozitív teszteredményt kapott játékosok teljesen tünetmentesek, de a szabályok szerint rájuk két hét karantén vár, ezért leghamarabb július 20-án kezdheti a csapat újra a közös munkát. Az újrakezdést újabb PCR tesztek valamint terheléses és kardiológiai vizsgálatok előznek majd meg.

(MTI)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Könyörgöm, nem lehetnek tünetmentesek, ha egyszer a tüneteik alapján végezték el a komolyabb teszteket!
Csak pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nyírfa
Könyörgöm, nem lehetnek tünetmentesek, ha egyszer a tüneteik alapján végezték el a komolyabb teszteket!
Csak pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen!
Pálinkás Pál
@Nyírfa: Gondolom a tünetmentesség azt jelenti,amit a többségnél...nincs láz ,nincs izomfájdalom...és semmi baja nem lesz tőle!!! ezért mondtam mindig...a veszélyeztetetteket védeni,nem azt b@szogatni aki gond nélkül kibírja!!!
Nyírfa
@Pálinkás Pál: Pali, ez annyira egyszerű: azért vizsgálták meg őket, mert tipikus tüneteik voltak. Ez az egyik. A másik, hogy , aki megfertőződött, az egyben fertőz is, függetlenül attól, hogy mekkora gondot okoz számára a vírus.
Pálinkás Pál
@Nyírfa: Tudom,ezért mondom hogy a veszélyeztetettek vigyázzanak magukra...a krónikus betegek, az aggok...mellesleg az megvan hogy az ugyanannyi lakosú Svédországban, akik tojtak a WHO-ra...fele annyi áldozat van ,mint a kökemény karantént tartó Belgiumban!!! Szerintem ezen is tisztán látszik lósz@rt ér a karanténosdi...főleg így ,hogy a világon sehol nem volt igazi karantén,csak bohóckodást...párszor már megírtam ,aki kíváncsi utánakeres...mi is az az igazi karantén...és hogy működik egy valós járványhelyzetben!!!
Nyírfa
@Pálinkás Pál: Nem tudom, milyen az igazi karantén - filmekben biztosan láttam már, de nem maradt meg -, azt viszont igen, hogy teljesen felborította az életritmusomat az idősávos korlátozás, ami önmagában többet ártott, mint az életkorommal járó elhasználódás.
Ráadásul jó sokat bosszankodtam nemtörődöm honfitársaim figyelmetlenségétől, szólnom kellett, hogy ne álljanak a nyakamra, ne köhögjenek a képembe, vegyék már fel azt a nyomorult maszkot, ne csak a fülükön lógassák, maszk nélkül meg ne jöjjenek vásárolni. Ezt legutóbb ma tettem szóvá, az idősecske férfiú, aki a köztünk lévő távolságot sem másfél méterben mérte, csak annyi vetett oda: és?

Na, megvolt a panasznap! :))
Nyírfa
Javítok: nem a figyelmetlenségtől, hanem a figyelmetlenség miatt bosszankodtam.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.