Rengeteg pénzből épül majd egy MotoGP-pálya Hajdúnánás mellett, de nem tudni, készült-e költség-haszon elemzés. Jövőre kezdődik a MotoGP-pálya építése, melyre a 2021-es büdzsében már 21 milliárd forintot különítettek el, a teljes projekt azonban ennek a többszörösébe, 65 milliárd forintba fog kerülni – írta az mfor.hu. Eddig nem lehetett tudni, hogy a kormány pontosan hol tervezi azt felépíteni, de június közepén kiderült: a helyszín egy 17 ezres lélekszámú hajdúsági város, Hajdúnánás külterülete lesz. Egy ekkora projekt esetében teljesen jogos és alapvető elvárás a költség-haszon elemzés. Ám a kérdésre, hogy ebben az esetben is készült-e ilyen, az illetékes államtitkár kitérő választ adott. Vadai Ágnes, a DK képviselője szerette volna megtudni, készítettek-e ilyen elemzést vagy megvalósíthatósági tanulmányt, illetve arra is kíváncsi lett volna, hogy miért pont Hajdúnánás mellett tették le a voksukat. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára, Schanda...

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Gyütt Mönt
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gyütt Mönt
Nem tudom, hogy a 21 mrd-ban szerepel-e az alkotmányos költség.
namihami
Ez a motorospálya éppolyan hasznos és főleg megtérülő beruházás lesz, mint a kínaivasút vagy a putyinerőmű. Fideszék leakasztják a percentet, adófizetőék fizetik az egészet.
Mindkettő megtalálja bennük a saját részét.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.