A már Eb-résztvevő magyar férfi kosárlabda-válogatott tét nélküli mérkőzésen 81-58-ra legyőzte Ausztriát vasárnap az Európa-bajnoki selejtezősorozat kijevi buboréktornáján.

Férfi kosárlabda Eb-selejtező – Magabiztos győzelem Ausztria ellen

Fotó: MTI/EPA

Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány együttese pénteken hosszabbítás után 83-81-re verte az osztrákokat, ezzel biztosította helyét a jövő szeptemberi kontinenstorna mezőnyében. A vasárnapi "visszavágón" a legutóbbi, 2017-es kontinenstornán 15. magyaroknak sokkal könnyebb dolguk volt, az ellenfél csak a nyitónegyedben tudta tartani a lépést. A magyarok főként a remeklő Perl Zoltán és Vojvoda Dávid révén a nagyszünet után magabiztosan és felszabadultan játszottak, s megérdemelten gyűjtötték be negyedik sikerüket a selejtezőben. A keretből mind a 12 játékos szerzett kosarat, a meccs legjobbja Perl lett 17 ponttal.

A válogatott hétfőn a házigazda ukránok ellen zárja a csoportkört.

A csoportból az első három válogatott, azaz a címvédő Szlovénia, Ukrajna és Magyarország szerzett részvételi jogot a 2022-es kontinenstornára, melynek Csehország, Georgia, Olaszország és Németország ad otthont.

Forrás: MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.