Vagy, ami még izgalmasabb kérdés: mi minden nem? 

A 2013-ban történt sí balesete óta szinte semmit nem tudunk az autóversenyző-legendáról. Az egyszeri rajongó tehát jogosan várhatta, hogy most fény derül a részletekre. 

Mi minden derül ki a Michael Schumacher életéről szóló dokumentumfilmből?

Fotó: AFP

A tájékozott néző részben nyilván azért ül le megnézni a filmet, mert ez az egyik nagyon kivételes alkalom, hogy bármit is megtudjon Michael Schumacher elmúlt hét-nyolc évéről a legilletékesebbektől: a családtagjaitól- írja a HVG.hu. Corinna Schumacher megszólalásának tehát súlya van, az azonban, hogy az ő szempontjai a filmre is ránehezednek, azt eredményezi, hogy a Schumacher kicsit olyan lett, mint egy családi emlékalbum. Pedig lehetett volna belemenős dokumentumfilm is.

"Százszázalékos teljesítmény. Ez a célom. Ezt akarom elérni. Olyan ember vagyok, aki nem éri be kevesebbel."

Az idézet annyiban telitalálat, hogy ha van a hétszeres világbajnok Schumachernek esszenciája, akkor az ez. De a maximalista mag körül egy rendkívül érdekes, ellentmondásos, izgalmas személyiséget ismerhettünk meg már azokból a foszlányokból is, amelyek még a pályafutása követése során elénk tárultak, így aztán joggal remélhettük, hogy egy stáb, amelyik több mint három évet áldoz erre a produkcióra, a lehető legtöbbet megmutatja majd a főhőséből. Ehelyett az lett, hogy sokat megmutatnak, de nem eleget.

Az egész filmen átívelő motívum, hogy Michael Schumacher mekkora harcos és ebben a minőségében mekkora kihívásnak éli meg, ha hátrányból kell nyernie. A gyerekkorából ott van az anekdota, miszerint használt, mások által kidobásra ítélt alkatrészekkel gokartozott, hogy aztán az érzés felnőttkorában, némileg nagyobb léptékben visszaköszönjön a Ferrarinál, ahová azért igazolt, hogy bebizonyítsa, egy évtizedek óta vergődő csapatból is lehet világbajnok. Igaz, ez négy, sokszor kegyetlenül hosszúnak tűnő évébe telt, de megcsinálta. És aztán öt éven át megismételte.

További részleteket a HVG.hu cikkében olvashat!

Forrás: HVG.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.