Tour de France: 33 év után lesz női verseny, Dániából indulnak a férfiak Csütörtökön Párizsban bemutatták a Tour de France országúti kerékpáros körverseny férfi versenyének és az 1989 után újjáéledő női kiírásának programját is. Az már eddig sem volt titok, hogy a jövő évi Tour de France Dániából indul, s a mezőny három szakaszt tesz meg az északiaknál. 2022. július 1-én egy 13 kilométeres időfutammal kezdődik a viadal Koppenhága belvárosában, majd egy közel 200 kilométeres, viszonylag szeles szakasszal folytatódik a verseny – ennek az etapnak a végén a mezőny áthalad a 18 kilométerhosszú Nagy Baelt-hídon, ahol az oldalszél alaposan összekuszálja majd a sorokat. A harmadik szakasz befutója megegyezik az idei dán körverseny befutójával: Sönderborg belvárosában megtett körök végén eljöhet a sprinterek ideje.

Forrás: nemzetisport.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
www.letour.fr/en/overall-route

STAGES
There will be 21 stages:

6 flat stages
7 hilly stages
6 mountain stages with 5 summit finishes (La super Planche des Belles Filles, Col du Granon, Alpe d’Huez, Peyragudes, Hautacam)
2 individual time trial stages
2 rest days
1 transfer day

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.