Bánhidi Ákos elmondta, hogy sok reményt nem fűznek az akcióhoz, mégis fontosnak tartották a lépést.

A magyarok megóvják a Liu Shaolin Sándortól elvett olimpiai döntőtFotó: MTI/Kovács Tamás

A magyar csapat megóvta a rövidpályás gyorskorcsolyázók férfi 1000 méteres döntőjét, amelyben a célvonalon elsőként áthaladó Liu Shaolin Sándort sárga lappal kizárták, azaz a teljes mezőny végére sorolták a pekingi téli olimpia hétfői napján – adta hírül az MTI.

Bánhidi Ákos edző-menedzser elmondta, az ilyen óvásoknak nagy foganatja nem szokott lenni, de az illetékesek legalább látják, hogy az edzők nemcsak bábuk, hanem cselekvő emberek.

Nem tartjuk igazságosnak a döntést, egy aranyérmet vettek le Liu Shaolin nyakából, ezt nem könnyű megemészteni. Így testvére sem tud örülni a bronzéremnek. Úgy érezzük, picit lejt a hazai pálya. Borzasztó és elkeserítő

– fogalmazott Bánhidi.

Ahogyan mi is írtunk róla, a fináléban három hazai versenyző és a két Liu testvér csatázott. Bánhidi szerint már az első rajtnál látni lehetett, hogy az egyik hazai versenyzőt külön ráállították Liu Shaolinra, de ezért nem ítéltek semmit. Majd az új rajtnál a kínaiak ismét megpróbálták „bezárni” a két magyart, és volt lökdösődés is. Ezután a célegyenesbe fordulva a kínai két kézzel húzta vissza Liu Shaolint, aki így is elsőként haladt át a célvonalon.

A zsűri aztán mindkét esetben a magyarok világklasszisát látta szabálytalannak, így nemcsak a futamból zárták ki, hanem sárga lappal a teljes mezőny végére sorolták.

Liu Shaoang, aki negyedikként korcsolyázott a célba, bátyja kizárása miatt bronzérmessé lépett elő.

Forrás: MTI
Fotó: MTI/Kovács Tamás

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
a kínaiak elintézték a győzelmet..nincs visszaút. egyértelműen látni lehetett, hogyba kínai korisok ki akarták lökni a magyarokat...vagy így, vagy úgy, de nyerniük kell...hát így-úgy, de nyertek.

Anmi vétónk kinában országos röhögést fog kiváltani...
csak úgy....
a magyarok profik vétóból és óvásból! :)
verőce21
Ez a szabadfogású 1000 méteres jégdzsúdó, vagy mi a szösz?
simmering73
A kínaiak besértődtek, mert a leendő arany felét Kínának másik felét Magyarországnak akarta ajánlani. De Kínának az egész kell.
ómió
"Egyenlőbbek" ellen "kár a gőzért"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.