Koló, egy kenus legendája címmel könyv jelent meg a 2008-as pekingi játékok előtt 36 éves korában tragikus körülmények között elhunyt Kolonics György olimpiai és világbajnok kenusról.

Könyv jelenik meg a 2008-ban elhunyt Kolonics Györgyről

Fotó: MTI/Kovács Tamás

"A könyv méltó emléket állít Kolónak, a szívügyünk volt" – emelte ki Csabai Edvin, a Kolonics György Alapítvány Kuratóriumának elnöke, majd megköszönte a Magyar Kajak-Kenu Szövetségnek (MKKSZ) és a Magyar Olimpiai Bizottságnak (MOB) a jubileumi év eseményeihez nyújtott segítséget. Hozzátette: sokat gondolkoztak azon, miként tudnának méltó módon megemlékezni Koló születésének 50. évfordulójáról.

"A könyv írása során úgy éreztem, ez egy kegyelmi állapot. Mindenki azért volt együttműködő, mert jó ügyért dolgoztunk. Nehéz út volt az írás folyamata, de minden perce megérte. Aki elolvassa, nemcsak megismeri, meg is szereti Kolót" – mondta Tamás Rita, a könyv szerzője.

"Csak sportrajongóként ismertem Kolonics Györgyöt, a halálára viszont nagyon emlékszem, tudom, mit csináltam, amikor meghallottam a hírt"

- mondta Galambos Ádám, a művet gondozó G-ADAM kiadó vezetője, majd hozzátette, büszke rá, hogy részese volt a könyv megszületésének.

Forrás: mti.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.