Doha arra szólította fel a FIFA-t és a Budweisert, hogy vigyék el a sörcsapokat a labdarúgó-világbajnokságnak otthont adó stadionok közeléből. Eddig nem erről volt szó.

Ahogyan várható volt, szinte már óránként robban ki újabb és újabb botrány a vasárnap kezdődő katari futball-világbajnokság körül. Most a legfrissebb hírek szerint Doha az utolsó pillanatban mégis kifarolna a sörmegállapodásból, és erről a szervezők a Nemzetközi Labdarúgó-szövetséget (FIFA) is értesítették – írja a Világgazdaság

Egyelőre úgy áll, egyáltalán nem lehet majd sört fogyasztani a katari foci vb-n

Fotó: 123RF.com

Az eddig is ismert tény volt, hogy a stadionokban nem lehet majd alkoholt inni, de a kijelölt szurkolói zónákban, szigorú feltételek mellett (egy személy mindössze négy korsóval vehet) lehet majd sörözni. Ilyen például, hogy részeg drukkereket nem engednek be a mérkőzésekre, azaz mértékkel kell inni.

A játékok fő sörszponzora, az amerikai Budweiser a hírek szerint értetlenül áll a kérés előtt, hiszen eddig arról volt szó, hogy adhatnak el sört a kijelölt helyszíneken és a hotelekben. Egyelőre hivatalosan csak annyit kommunikáltak, hogy folyik a tárgyalás a felek között.

Azon dolgozunk, hogy a legjobb élményt nyújtsuk a szurkolóknak a megváltozott körülmények között is

– írták közleményükben.

A skót BrewDog sörfőzde tiltakozásul minden egyes eladott Lost Lager bevételét az emberi jogokért harcolóknak ajánlja fel.

A forgalmazókon túl a szurkolók is igen morcosak, ugyanis a vb-n már így is elképesztő árakkal kell számolni, hogy mennyibe kerül(ne) egy korsó sör, a vg.hu oldalán olvashatják. Annyit elárulom, hogy egy ötezresből nem jönne ki... 

Forrás: vg.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Fenyöfa58
Igazuk van !!! védik a KECSKÉIKET !!! az alkoholista ,drogos footbalista madjar Szurkolonak nevezett ORBANISTAÁKTOL!!!
Szalay Miklós
Egy nem szokványos elemzés a profi sport társadalmi szerepéről, pozitívumairól, negatívumairól:

egyvilag.hu/korabbiuzenetek/PT106_2021-02-18.shtml#sport
Emmersson71
Bármely szokás, hagyomány vagy vallási rítus, tiltás ráerőltetése másra undorító :(
ila51
Szotyi héjat szétköpködni ? azt sem ?
Juhász István
Aztaaaaaa ! Mikor is LESZ Katarban foci VB ? Nem régen... volt már egy. Azt az ATGENTINOK nyerték meg. Ott- és AKKOR SEM lehetett sört kapni. A következő katari VB- n még vitatkoznak a sör árusitásáról ? Ja... aztán rájöttem a lényegre : a Propi LEGFRISSEBBNEK nem nevezhető, újnak mondott lerágott csontját szopogattatják az olvasóikkal. Gratula, de NAGY !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.