Nyolcvankét éves volt.

Meghalt PeléMaria R. BASTONE / AFP

Hosszú betegség után meghalt Pelé, a brazilok háromszoros világbajnok futballistája. Pelé 92-szer szerepelt a brazil válogatottban, összesen 77 gólig jutott, pályafutása alatt pedig 1363 mérkőzésen 1279-szer volt eredményes. A 20. század legjobb labdarúgójának választották, játéka milliókat nyűgözött le – írja a telex.hu.

Pelé november végén, a futball-világbajnokság alatt került kórházba São Paulóban, az orvosai már akkor aggódtak, hogy a kemoterápiás kezelése nem hozta meg a várt eredményeket. Néhány nappal később egy brazil lap arról írt, hogy palliatív ellátást kap, mert szervezete nem reagál a kemoterápiás kezelésre – ezt a hírt később nem erősítették meg.

Karácsony előtt a São Pauló-i Albert Einstein Izraelita Kórház az közölte, hogy a háromszoros világbajnok futballistánál a rákos betegség előrehaladott állapotban, a vese- és szívműködési zavarai miatt még több gondozást igényel.

Forrás: telex.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
szomorúan gondolok erre a csodaemberre...millióknak szerzett örömet évtizedeken át...ő az, aki soha nem hal meg, mert párás szemmel emlékezünk rá...

Nyugodjék békében.
Baker
Vajon hány senkihazi fejezi ki álszent módon részvétét, miközben máskor huhog és niggerezik?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.