Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya, hivatalosan is magyar állampolgárságot szerez.

Marco Rossi ma leteszi az állampolgársági esküt

Marco Rossi, a magyar válogatott olasz szövetségi kapitánya a Magyarország – Csehország barátságos labdarúgó-mérkőzésen a budapesti Puskás Arénában 2023. szeptember 10-én. MTI/Hegedüs Róbert

A népszerű olasz szakember, Marco Rossi az elmúlt években meghatározó szerepet játszott a magyar futball fejlődésében, és a szívét is Magyarországnak adta.

Marco Rossi neve már a Honvédnál eltöltött időszak alatt is ismert és népszerű volt a szurkolók körében, de a magyar válogatott szövetségi kapitányaként elért eredményei még szélesebb körben meghozták neki a tiszteletet és a szeretetet az egész országban.

A csakfoci.hu megírta, hogy a szakember már korábban kifejezte szándékát, hogy megszerzi a magyar állampolgárságot, és az elmúlt időszakban is aktívan tanulta a magyar nyelvet.

Rossi számos alkalommal hangsúlyozta, mennyire otthon érzi magát Magyarországon, és köszönetet mondott az országnak a lehetőségért, hogy edzőként és emberként is továbbfejlődhessen.

Marco Rossi 2012-ben érkezett Magyarországra, ahol a Budapest Honvédot vezette, majd 2018-ban válogatott szövetségi kapitányként vette át a nemzeti csapat irányítását. Azóta kiemelkedő eredményeket ért el a válogatott élén, többek között a 2021-es Európa-bajnokság résztvevőjeként és a Nemzetek Ligájában elért sikereivel.

Forrás: csakfoci.hu
Fotó: MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Köszöntöm Marco Rossit a Magyarok között !
Juhász István
... És holnapután beiratkozik egy MAGYAR NYELVI tanfolyamra. Ennyi itt eltöltött év után már azért illene. Főleg, hogy már magyar lett.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.