Folytatja úszókarrierjét Hosszú Katinka – nyilatkozta az Indexnek az úszó.

Hosszú Katinka a szülés után azzal a céllal állt neki újra edzeni, hogy 2024 nyarán, Párizsban a hatodik olimpiáján is ott legyen. A háromszoros olimpiai, kilencszeres világ- és 15-szörös Európa-bajnok sportoló várhatóan jövő április-májusban tér vissza, hogy megküzdjön az ötkarikás részvételért.

Hosszú Katinka hatalmas bejelentés tett: Célja, hogy Párizsban a hatodik olimpiáján is ott legyen, folytatja úszókarrierjét

Hosszú Katinka háromszoros olimpiai bajnok úszó a római vizes Európa-bajnokságon 2022. augusztus 14-én. MTI/Czeglédi Zsolt

Az Indexnek adott exkluzív interjúban Hosszú Katinka beszélt arról is, hogy a szülés után mikor kezdte újra az edzéseket, és hol tart most, valamint, hogy milyen versenyszámokban tartja reálisnak a párizsi részvételt.

Kamília születése után orvosilag hat hétig lett volna elvárt, hogy egyáltalán ne mozogjak, de a vége felé ha óvatosan is, egy picit csaltam. Azóta ma már napi két-három órát fixen tudok edzeni, ami a régi idők akár nyolc-kilenc órás terhelésénél lényegesen kevesebb, de a semminél mégis sokkal több

- mondta Katinka az Indexnek. Hozzátette:

A terhesség során felcsúszott kilókon is azt látom, hogy már alakulok, a jelentős részük mostanra lement. Remélem, januárban eljutok egy melegövi edzőtáborba, már csak a pici miatt is, hogy ne kelljen a világ végére utazni. Dubai ideális megoldás lehet: relatíve könnyen elérhető, mindig meleg van, nincs nagy időeltolódás, lehet edzeni ezerrel. Biztosan viszünk magunkkal valakit, aki dajkálja Kamíliát, hogy addig is zavartalanul tudjunk készülni.

A felkészülésről elmondta,

Arra készülök, hogy kijussak, látok esélyt a párizsi olimpiára. Szuper lenne, mindent megteszek érte. A Nemzetközi Úszószövetség versenynaptára a mérvadó, márciustól júniusig lesz több lehetőség is a kvalifikációra. Vagyis messze nem az országos bajnokság az egyetlen opció.

Hosszú Katinka a lapnak hozzátette:

Még mindig a 200 és a 400 vegyes áll hozzám a legközelebb. A hátúszás sokkal inkább nehézkes, mondom ezt úgy, hogy ebben az úszásnemben Rióban olimpiai bajnok lettem 100-on, ezüstérmes 200-on. A vegyes az én világom, elég, ha azon belül van egy kis hátúszás. Erre készülök, egyértelműen kijelenthető, a folytatást az motiválja, hogy a párizsi olimpián újra megmutassam magam.

Forrás: Index

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
Hajrá Katinka!i sikerülni fog, mert sikerülnie kell!
Yoda69
Nem kéne erőltetni, a legutóbbi is csúfos kudarc volt. De ha vállalja sok sikert hozzá.
balos
@Yoda69: Sikér lesz a lisztben!A támogatásra mennyit kap?Szerintem biztos többet ,mint 1 kisnyugdíjas!
Karvaly
Sok sikert Katinka a sportban és a családi életben is!
Lepényleső
...vajon hány milliárdba kerül ez is nekünk,- és még ki tudja álmaiknak,hogy megfeleljünk,- elég lesz-e pénzünk?
balos
@Philip Marlowe: önnel ellentétben!Mert ön 1 turulbaszó nemzethy vármegyei tahó!nyazsgem,hogy érezd a törődést!
Csak Norisz és senki más
@Horizont: Jogos! Azonban ő most már magának bizonyít!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.