Előkerült Milák Kristóf az év végére! A hónapok óta bujkáló úszóval Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár posztolt közös képet 2023 utolsó napján. Olimpiai bajnok úszónkról hosszú ideje nem tudni semmit, eltűnt a világ elől. Milák tavaly június közepén jelentette be, hogy nem indul a fukuokai világbajnokságon, ezt követően pedig a világkupát is lemondta. Milákról legutóbb december közepén nyilatkozott Sós Csaba, a kapitány akkor arról panaszkodott, hogy képtelenség kommunikálni a úszóval, senki sem tudja felvenni vele a kapcsolatot.

A sportért felelős államtitkár kellett ahhoz, hogy megtalálják végre Milák Kristófot – fotón a hónapok óta bujkáló úszó

Fotó: facebook.com/drschmidtadam

Váratlan helyen és időben került elő Milák Kristóf.

Az olimpiai bajnok, háromszoros világ- és hatszoros Európa-bajnok úszó a sportért felelős államtitkárral töltötte az óév végét, ennek apropóján pedig egy közös képre is összeálltak.

Schmidt Ádám oldalán tűnt fel Milák Kristóf szilveszter este, aki a sportért felelős államtitkárral és feleségével, Kovács Katalin olimpiai bajnok kajakozóval töltötte 2023 utolsó óráit. Schmidt Ádám rövidre fogta Facebook-posztjában, ezek a szavak azonban annál biztatóbbak:

Üdv, 2024! Jövünk!

Az utóbbi hónapokban folyamatosan téma volt Milák Kristóf olimpiai bajnok, háromszoros világ- és hatszoros Európa-bajnok úszó fizikai és lelki állapota, miután június közepén bejelentette, hogy nem indul a júliusi fukuokai világbajnokságon, majd lemondta a budapesti világkupát is. A párizsi olimpiára nem kezdte meg időben a felkészülést, az úszóválogatott szövetségi kapitánya szerint

a sportoló katasztrófális állapotban lehet, hiszen nem végzett érdemi munkát hónapok óta.

Milák edzője, Virth Balázs nemrég úgy fogalmazott, tanítványa nagyjából fél éve nem végzett az élsporthoz szükséges munkát, és a 24. órában van, ha komolyan gondolja az olimpiai felkészülést. Ennél is borúlátóbban nyilatkozott Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya, aki arról beszélt, hogy Milák nem kezdte meg a felkészülést a párizsi ötkarikás játékokra, hozzátéve, hogy katasztrofális állapotban lehet, miután hónapok óta nem edzett. Később arról panaszkodott, hogy semmilyen formában nem tudnak kapcsolatba lépni vele.

Senki nem tudja felvenni vele a kapcsolatot, képtelenség vele kommunikálni. Ha te nem veszed fel a telefont, amikor hívlak, akkor hogyan beszélgessünk? Szóba sem jön. Az ember megtehetné, hogy kimegyünk négyen a lakása elé, de lehet, nem is otthon van, lehet, hogy máshol lakik. Nem tudja senki, egy ilyen semmilyen helyzetben vagyunk, de nem rendőrök vagyunk mi, könyörgöm

– fejtette ki a kapitány.

A sportért felelős államtitkárnak mégis sikerült mindez, és szefizett egyet a bajnokkal.

A kép mellé volt, aki azt írta:

Szólhattak volna Soós Csabának, aki hülyére kereste Milákot az elmúlt hónapokban

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

izéke
Miért nem hagyják békén? Miért zaklatják állandóan?
jáger laszló
Úszik,vagy nem úszik,nekem 8
Miért foglalkoznak annyit vele!!!???
Hagyják béjén!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Kapanyél
@izéke: "Az olimpiai bajnok, háromszoros világ- és hatszoros Európa-bajnok" Szerintem annyival tartozna azoknaknak, akik segítettték abban, hogy ezeket a címeket elérje, hogy két sorban elmondja, hogy visszavonul, vagy akármit tesz. És egy ország is kíváncsi arra, aki a címeres mezben (dresszben) képviseli a hazáját, nem is akár milyen eredménnyel. Egy közlemény elég lett volna, legalábbis én így gondolom. Ha pedig a problémáit nem tudja megoldani egyegül, a baráti segítség mindig jól jöhet.
Sakk Matt
@Kapanyél: Nem tartozik senkinek semmivel! A helyezéseivel sokkal többet tett le az asztalra, mint a legtöbben. Mindent sokszorosan megszolgált!
Ha mondanivalója lesz, akkor közli.
Kapanyél
@Sakk Matt: Neked ez a véleményed, nekem az. B.Ú.É.K.!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.