Időszámításunk előtt 9000 évvel már készítettek sonkát Mezopotámiában illetve Kínában, a sonka tehát igazi ősi eledelünk. A magyar parasztsonka sózással vagy sós pácolással és füstöléssel, míg a híres mediterrán sonkák - az éghajlati adottságok miatt - sózással és szárítással készülnek. A gyorsérleléssel, gyorspácolással, műfüsttel készült sonkákat - véleményünk szerint - érdemes elkerülni. Inkább tényleg böjtöljünk pár hétig, de a húsvéti sonka legyen a legjobb minőségű, drágább háztáji sonka vagy a még drágább, vékonyra szeletelt, levegőn szárított külföldi sonka. Aki jó sonkát szeretne enni, ne dőljön be a sonkának nevezett, kötözött húsárunak, melyet akciós áron dobnak az ember után.
Forrás:
mindmegette.hu
Feltöltő: Edy Andre
Felhasználói tartalom,
A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.
14 hozzászólásarrow_drop_down_circle
Igen, érdemes a sonkára áldozni, mert itt bizony igaz "olcsó húsnak híg a leve".
Az igazinak isteni az illata már főzés közben
Inkább akkor veszek kisebbet de azt legalább jóízűen meg lehet enni.
És fel is szeletelik :)
Új hozzászólás