Milyen a felépítése? Van-e benne csont?

Forrás: naturanet.hu
Feltöltő: naturanet
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Zsoel
Nincs benne semmiféle csont, és kb. 35.000 izomcsomó alkotja, ami által az elefánt roppant terheket is elbír (egy kifejlett afrikaielefánt-bika például egy komplett személygépkocsit is felemel), ágakat tör le, fákat dönt ki vele, ugyanakkor egyúttal rendkívül érzékeny és precíz műszer is, szintén az elefánt az ormánya végével például egy pénzérmét is fel tud venni, ha akar, sőt különbséget is tud tenni azok nagysága, értéke között (például a budapesti állatkert híres Sziám nevű ázsiaielefánt-bikája rendszeresen különböző értékű aprópénzt kunyerált a látogatóktól, és azt az ápolójánál különféle csemegékre váltotta be).
Mindemellett az ormány egy igen sokoldalú társalgási eszköz, amelyet az elefántok a csordán belüli társas kapcsolatok kezelésére, testi (érintés) és verbális (trombitálás) kommunikációra, a táplálék megszerzésére és szájhoz vitelére használnak, valamint kitűnő "tűzoltófecskendő", szaglószerv és szükség esetén fegyver is egyben.

De mindezt anélkül tudom, hogy a cikket elolvastam volna.

Ja, és Kittenberger Kálmán szerint eszméletlenül rossz húsa van: "... de a magam részéről szívesebben választanám a legkeményebb marhahúst, mint az elefántormány-szeleteket."
csutak
Én a Merci szervízben találkoztam egy jó komával, büdös nagyon:(
51kacsa
@csutak: Hát most nem tudom! Elvesztettem a fonalat? Elefánt a Merci szervízben? A Merci büdös, vagy az elefánt? Lehet megint stroke-om van?
csutak
@51kacsa: Bevittem az időszakos szemlére, olajcserére a Merci szervízbe a bringámat (Merci 1541) , Rosendaal, Bredasweg, Sturm auto Bv. -Origin Mercedes Service-

A mellettem lévő aknára tolta a bringáját egy német kolléga, akinek a rakománya volt az a bizonyos rettenetesen büdös állat, egy hajón is használatos, de levegőző furatkkal ellátott konténerben.
Mármint az elefánt a büdös:)
Bocs, nem akartam a többiek idegeit az ennyire részletes válasszal kikezdeni:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.