Hétfőtől három napon keresztül fokozott sebesség-ellenőrzést tart a rendőrség Magyarország egész területén egy európai közlekedésbiztonsági kampány keretében - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) az MTI-vel.

Forrás: automenedzser.hu
Feltöltő: northern
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csutak
@Atha: "Megállás
40. § (1) Járművel megállni - ha közúti jelzésből vagy a (2)-(5) bekezdés rendelkezéséből más nem következik - csak az úttest menetirány szerinti jobb szélén, azzal párhuzamosan, egy sorban szabad. A megállást irányjelzéssel jelezni kell.

(2) Egyirányú forgalmi úton az úttest bal szélén - ha közúti jelzésből más nem következik - akkor szabad megállni, ha a jármű mellett az úttest jobb széléig mérve legalább 5,5 méter szélességű hely marad.

(3) Kétkerekű motorkerékpárral, segédmotoros kerékpárral és kerékpárral egymás mellett két sorban vagy az úttest széléhez viszonyítva ferdén is meg szabad állni, ha a járművek az úttestből egy személygépkocsi szélességénél többet nem foglalnak el. Ahol a várakozóhelyet útburkolati jel [18. § (1) bek. j) pont] jelzi, egy gépkocsi részére szolgáló helyen két ilyen jármű is megállhat."

Ebből levezethetően NEM SZABAD MEGÁLLNI a kerékpárút mellett, mert a kerékpárút egy olyan forgalmi sáv, amely a kerékpárosok közlekedésére szolgál!
Tehát Te már nem az út szélén, hanem a második forgalmi sávban állsz meg, ami ugye tilos!
Atha
Tilos megállni;
...
"l) kapaszkodósávon, gyorsító-és lassítósávon, kerékpársávon, nyitott kerékpársávon, kerékpárúton, gyalog- és kerékpárúton; "

A jogalkotó egzaktul fogalmaz a kérdéskörben. Nem mellette tilos, hanem rajta!

Szignifikáns jogi hermeneutikai differencia!

Mellesleg az Andrássy úton mindenki törvénysértő lenne az általad vélt felfogás szerint, hisz ott a parkoló autók és a járda között halad a kerékpárút!
csutak
@Atha: Az kiépítetten van ott!

Én elmondtam amit és ahogy számunkra tanították az ország legjobb szakjogászai, részemről a vita itt befejezve!
Az élet amúgy is felülírja a betarthatatlan szabályokat:(
Atha
A jog nem merev dolog /szerencsére!/ és a közösség igényei szerint ha lassan is, de formálódik.
Másképp mi értelme lenne azon kívül hogy így "jogosan" de nem igazságosan foszthatnak ki bennünket az írást felforgatók.

Szerintem nem kiépítetlen van ott. Nap mint nap járok rajt, nem úgy tűnik.

Végül is mindegy, csak annyit akartam mondani én nem az autókkal, hanem az autósokkal perlekedem ha van miért.

Béke veled!
dili-nger
csak a pénzre utaznak, költsék gyógyszerre!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.