Az élelmiszerekben fellelhető E-számokra hajlamosak vagyunk úgy tekinteni, mint az emberiség elsőszámú ellenségeire, és különösen így van ez, ha a nátrium-glutamátról van szó. Az E621 néven is futó ízfokozót látásromlásért, idegrendszeri károsodásért és a kínai étterem szindróma néven ismertté vált allergiás rohamért is felelőssé teszik, ugyanakkor külön receptorunk van az ízlelésére, megtalálható az anyatejben, az ázsiai konyhában emberemlékezet óta használják, sőt az ötödik alapízt tisztelik benne. Vajon miért van mégis ilyen rossz híre?

Forrás: donna.hu
Feltöltő: bogyó
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.