Nem állítjuk, hogy a kocsonya a legdivatosabb étel. Pláne, ha nem urizálunk aszpikba bújtatott csirkével, libával, hallal, hanem bevállaljuk a disznóságot. Na, pont ettől lesz állati jó.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: bogyó
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Január
Bevallom én még villával kocsonyát nem ettem, amiről a cikk ír.
Ahhoz, hogy ne legyen túl sok a lé, az én arányom: ahány köröm annyi liter víz. Ugyanis higítani könnyebb, mint sűríteni, a kocsonyának a fő alkotó eleme nálam a köröm.
Csizmás Kond
A kocsonya hűlt állapotban egy rizgő gél, amit lehet villával enni.
Január
@Csizmás Kond: Tudom, de eddig én "paraszt" csak kanállal ettem.
Tündérrózsa
Szerintem itt is érvényesül az az elv, hogy jó alapanyagból jót lehet főzni.
Később már nem szabad vizet önteni hozzá, mert nem alszik meg.
Sokan citrommal eszik, én bepaprikázom.
pictor
@Tündérrózsa: Igazad van, én igy is ugyis szeretem,--Édesanyám /83/ főzi a világon a legfinomabb kocsonyát!
Tündérrózsa
@Január: A dédipapám is kanállal ette, lila hagymával. És a szó legnemesebb értelmében ő paraszt volt, földet művelt,állatokat tartott. Pörge kalapján árvalányhaj tündökölt.
És nagyon büszke alföldi parasztvolt.
Január
@Tündérrózsa: Tudod, csak az itteni zrikálás kivédésére irtam, tisztelem a parasztokat, semmi gondom velük, sőt...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.