A kenyér sokak szemében igazi "mumus", amely hizlal, egészségtelen és teljesen felesleges a szervezet számára. Mások szerint kenyér nélkül elképzelhetetlen az élet, ráadásul kiváló vitamin- és rostforrás is egyben. Mi az igazság?

Forrás: origo.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
A jó kenyér számomra nélkülözhetetlen.
Nagyanyám hatalmas gömbölyű kenyerének ízét
ma is a számban érzem. Azt akár másfél hét múlva is meglehetett enni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nyanya001
A jó kenyér számomra nélkülözhetetlen.
Nagyanyám hatalmas gömbölyű kenyerének ízét
ma is a számban érzem. Azt akár másfél hét múlva is meglehetett enni.
Dulcinea
Számomra nem mumus a finom lágykenyér! Egy jó nagy tányér pacalpörkölttel isteni!:))
Feraj49
Az Én nagypapámék 5 kilós kenyeret sütöttek azt ették egész héten,abból ettek reggel,délben este,szalonnával,hagymával stb. mégis 81 éves korában halt meg.
batukán
@Feraj49: ...de az kenyér volt és nem adalékanyagból összetákolt szarkupac!
ezért
Vettem a boltban kenyeret.
Megnéztem a hozzávalókat. 13 féle adalékanyag volt benne.
Én azt hittem, hogy csak liszt, kovász, víz és só kell a kenyérsütéshez.
Tévedtem.
silber13
Nem tudom, de valamiféle orbitális gazemberség előkészületét érzem a kurmány részéről, természetesen a MI egészségünk megőrzése érdekében...
palika
@silber13: Csak egyszerű áremelés...
Rézangyal
A kenyérben nincs vitamin, rost is csak minimális. Ezzel együtt is, ha nem lenne az rossz lenne.
zsömle
sokan nemtudják hogy a mai bóvli mérgező kenyérnek nevezendő vegyszeres valamiben csupán 20% liszt van!aztán rengeteg szemét,mindenféle adalék,rákkeltők...stb.
Rézangyal
@zsömle: Lehet ebben valami. Soxor viszket az arcom és a fejbőröm, ha fehér kenyeret eszek. Abból is csak keveset. Van ugyan kenyérsütő gépem, de nagyon béna vagyok, sehogy sem tudok ehető kenyeret előállítani...8-(
zsolti
hizlal, az. évezredek óta esszük a kenyeret, mindenhez, de most hirtelen elkezd hizlalni. talán a helytelen étrend meg életvitel hizlal, sosem 1 bizonyos étel.
lópicigáspár
Most vettem ki a sütőből! Mondjon le róla a fene! Inkább az OV monnyon le!
másvirág
"Lesz még szölő,lesz még lágy kenyér " ! Csak ne BOLTI legyen !
Don Marcus Hibiscus
Igen,a chips adó is az egészségünk miatt volt.Azért mumus a kenyér és azért hízlal,mert a 90 napos "túrbó" picsafogyasztó diéta azt írja?Persze biztos nem egészséges az E-akárhány ,stabilizátor meg franc tudja mi.Ilyen alapon semmit sem szabad enni,a szalonnától a salátáig,mert hízlal,egészségtelen.És 18 féle adót kell rá kivetni,hogy az EU által újabban favorizált férgek kerüljenek a tányérra.

Ástam a kertet,előtte a házi gané domb alól az évek alatt földdé rothadt komposzttal megszórtam és annyi férget találtam benne,meg hernyót,meg mindent,hogy még mondtam is ,hogy jó hogy nem látja az únió,mert gané,esetleg komposzt-adót kéne fizetnem utánna...
kkalman
Itthon sütöm a kenyeret. Ebben nincs vagy harminc féle "E" betű. Valahogy hiányozna az étrendemből. Ha éhes vagyok, a nyúlcsemege nem veszi el az éhségemet. Ezért marad a kenyér, zsírral, lila hagymával.
nyanya001
@kkalman: Szinte megunhatatlan :)
Csak egyszer kell a kovászt elkészíteni, ma már az interneten is fent van
és legyen otthon friss élesztő.
palika
@kkalman: Friss kenyér, bárány pörkölt, enyhén csípős savanyú paprika, pince hideg hegyi bor, na és egy igazi vérmes menyecske! Most hagyjam ki a kenyeret, hát nem!!:-))
Kutyafüle
No és nyáron a frissen sütött lecsó, a friss kenyércsücsökkel? Tunkolni, azt meg én nem hagyom ki. A lecsó lehet csípős is.
verőce21
Én több mint tíz éve egyáltalán nem eszem kenyeret. Képes vagyok még a szalonnát is csak paradicsommal, vagy uborkával megenni.

(Szerintem amilyen kenyeret(és péksüteményt) nálunk sütnek az 100%-ban méreg. Ilyet a világon talán sehol máshol nem esznek.)
Január
A mi kenyerünk itthon készül már 7 éve. Igaz kell hozzá beruházás, egy kenyérsütőgép.
Adnak hozzá receptkönyvet is, de azt nagyon hamar félretettük, saját recept szerint sütjük kenyerünket, egyetlen adalékanyag benne az élesztő.
Nem feltétlenül olcsóbb, de jóval egészségesebb így a kenyerünk.
ila51
" Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma ! " Lehetnek ilyen olyan izmusok , teóriák , de a kenyér az kell . Azonkívül nagyon sokan vannak , akik örülnek , ha még kenyérből tudnak eleget enni ..((
Bubó
A kenyér "száműzését" már elkezdte kormányunk,Nincs bér, nem lesz kenyérrevaló.
Hogyan fog készülni a kenyér?-Elöl bemegy a búza, hátul kijön a pék, hogy nincs kenyér!
Január
@Böjti Banyus: Mivel nem írod a hibát csak tippelni tudok. Hátha segítek az alábbiakkal. Mindig a folyadékot kell először a gépbe önteni. Aztán a többi hozzávalót.
Sokszor az élesztő minősége okoz problémát. Ha hamar felnő a tészta a keverő tetejéig, akkor emeld fel a gép fedelét szúrkáld meg villával a tésztát, akkor nem fut ki.
Mi a 3-as programmal sütjük a kenyeret.
Szinte minden gép - azonos márkán belül is - kicsit másképpen süt, ki kell tapasztalni.
Csak kitartás sikerülni fog!
deviance
igen...az fog következni, hogy a kenyérre, zsömlére, kiflire és.minden féle pékárura ráraknak valami külön adót, nehogy a magyar munkásember tudjon valamit enni
Feraj49
Legtöbb nemzetnek van "valamiféle kenyerük"!/ Csak nem " megrendelésre" jelent meg e cikk?/ A munkásemberek követelése legtöbbször a "munkát,kenyeret" jelszó köré íródott.A francia forradalom idején egy bál alkalmával is tüntettek az emberek a fenti jelszó jegyében.,Egy bálozó grófnő megkérdezte az egyik szolgát miért tüntetnek? -Mert nincsen kenyerük! Mire a grófnő - akkor miért nem esznek kalácsot ?
Kutyafüle
Pedig mennyi szép mondás van a kenyérről. " Megette kenyere javát" " Megszegte a friss kenyeret" Kenyértörésre került sor"
csak csendben mondom, hogy Jézus is hivatkozik rá: " Vegyétek ezt a kenyeret, ez az én testem".
A családfőt is úgy emlegetik, hogy "kenyérkereső ember".
Rézangyal
@Özv. Bármi Áronné: Megköszönöm. Hauser típusú kenyérsütőm van. Mindent úgy csináltam, ahogy a mellékelt recept füzetben van, mégis ehetetlen a produktum :(
palika
@Böjti Banyus: Közbeszólhatok, nekünk is van illen gép, a recept szerint amikor megcsináltuk,olyan lett, hogy a szomszéd kutyájának amikor odadobtam, rám morgott! Pedig jó barátságban vagyunk! Szóval felejtsd el azokat a recepteket!
másvirág
@Böjti Banyus: Javaslom ismerkedj meg egy péklegénnyel ! Soha nincs elég késön !
"Késön mennek el" de korán kellnek !
Rézangyal
@palika: Nektek van használható receptetek?
verőce21
@Feraj49: Ezt a mondást Marie Antoinette - francia királyné (Mária Terézia lánya) szájába adták.- „Ha nincs kenyere a népnek, egyen kalácsot!”

Később nyaktilóval le is fejezték életmódja miatt.(Persze nem azért, mert kenyeret vagy kalácsot evett.) :)

@Böjti Banyus: Helyes csajszi vagy, Banyus!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.